Poliisi epäilee Könkkölän kartanopaloa tahallaan sytytetyksi – Kaipaa vihjeitä - Uutiset - Jämsän Seutu

Poliisi epäilee Könkkölän kartanopaloa tahallaan sytytetyksi – Kaipaa vihjeitä

13.1.2020 9:17 | Päivitetty 13.1.2020 9:34

Poliisi epäilee, että Könkkölän entinen kartano sytytettiin tahallaan palamaan. Poliisi tutkii rakennuspaloa tällä hetkellä vahingontekona.

–Vaikuttaa siltä, että palo olisi tahallaan sytytetty. Vielä on kuitenkin mahdoton sanoa mitään varmaa, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari toteaa.

Poliisi on saanut vinkkejä, joiden mukaan kartanon liepeillä on ollut liikehdintää.

– Tietoomme on tullut, että rakennuksen lähellä on nähty sunnuntaina illasta henkilö. Olemme saaneet myös tiedon, että kartanon sisällä on nähty valoa maanantaiaamuna. On kuitenkin vaikea sanoa, onko valo ollut peräisin sisällä valloillaan olleista liekeistä vai jostain muusta.

Näitkö jotain?

Välisaari kertoo, että varsinainen poliisitutkinta voidaan aloittaa vasta, kun pelastuslaitos on saanut palon sammutettua. Hän uskoo, että rakennus tulee palamaan kivijalkaan asti.

– Tämä päivä mennee pelastuslaitoksella sammutustöissä, joten emme vielä pääse tekemään tutkintaa. Teknisellä tutkinnalla voimme yrittää selvittää, löytyykö paikalta jälkiä palavista nesteistä.

Poliisi kaipaa vihjeitä henkilöiltä, jotka ovat nähneet kartanon liepeillä liikettä tai vaikka auton pihassa ennen palon syttymistä tai välittömästi sen jälkeen. Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen seitsemän aikaan maanantaiaamuna.

Poliisin numero on 0295 414 741 (kello 8–16 välillä), vihjenumero 0295 414 811.

– Jos joku on nähnyt jotain liikehdintää siellä suunnalla, niin tiedoista voi olla meille hyötyä, Välisaari toteaa.

Könkkölän entinen kartano syttyi palamaan maanantaina aamulla.

Päivitetty 13.1. klo 9.34: Lisätty video sammutustöitä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos