KSML: Hovioikeus hylkäsi lääkärin saaman syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta - Uutiset - Jämsän Seutu

KSML: Hovioikeus hylkäsi lääkärin saaman syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta

20.11.2017 20:46

Vaasan hovioikeus on hylännyt osan syytteistä, jotka liittyvät iäkkään naisen kuolemaan jämsäläisellä kesäasunnolla syyskuussa 2013.

Käräjäoikeus tuomitsi viime vuonna tuolloin 60-vuotiaan miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, pahoinpitelystä ja heitteillepanosta 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen. Uhri oli miehen 86-vuotias äiti.

Keskisuomalainen uutisoi hovioikeuden ratkaisseen, että mies syyllistyi pahoinpitelyyn ja heitteillepanoon, mutta ei aiheuttanut naisen kuolemaa. Tuomio aleni lopulta 480 euron sakoiksi.

Näin asiasta uutisoitiin käräjäoikeuden tuomion jälkeen

Tuomittu on ammatiltaan lääkäri, mutta hän ei ollut syytteen tekoaikaan harjoittanut vuosiin ammattiaan päätoimisesti. Hän oli ottanut ympärivuorokautista hoitoa tarvinneen sairaan äitinsä hoidettavakseen ja kieltäytyi ulkopuolisesta avusta. Hän asui äitinsä kanssa kesän 2013 aikana Jämsässä sijaitsevalla kesämökillä pääsääntöisesti.

Kesämökissä ei ollut käytettävissä juoksevaa vettä eikä sisävessaa. Huonoista peseytymismahdollisuuksista huolimatta mies kieltäytyi käyttämästä äidillään vaippoja.

Mies sijoitti äitinsä sängyn keskelle lattiaa, jonka vuoksi nainen oli tippunut useita kertoja lattialle. Kesällä 2013 naisella oli todettu sairaalassa lantion murtumat molemmilla puolin sekä lannenikaman murtuma.

Mökiltä pois lähtiessään mies oli sitonut äitinsä tuoliin vöillä. Tämä aiheutti käräjäoikeuden mukaan naiselle sarjakylkiluunmurtumat, jotka heikensivät hengitystoimintaa. Syyskuussa 2013 mökille marjareissulta palattuaan mies löysi äitinsä tuolista pulssittomana ja yritti elvyttää häntä. Tuloksettoman elvytyksen jälkeen mies ajoi Jämsän poliisiasemalle ilmoittamaan tapahtuneesta.

Mies kiisti käräjäoikeudessa syytteet ja ilmoitti tyytymättömyytensä koko tuomioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos