Murtoja Länkipohjassa - Uutiset - Jämsän Seutu

Symppiksen toimitiloihin murtauduttiin Länkipohjassa – Myös Salen kylmävarastossa oli käyty, poliisi kaipaa vihjeitä

Sisään on tultu puodin puolelta. Samasta ovesta kuin viime vuonna, kertovat Pirjo Eeli ja Marjo Leppämäki.

28.11.2018 15:35 | Päivitetty 28.11.2018 18:06

Symppis ry:n toimitiloihin Länkipohjantie 21:ssä murtauduttiin maanantai-illan kello 21 ja tiistaiaamun kello 9 välisenä aikana.

Toimitiloista on anastettu isohko summa rahaa, kolme Acer-merkkistä läppäriä, 1 Acer-merkkinen pöytätietokone, Yamaha-merkkinen karaokelaite kahdella kaiuttimella ja Brother-merkkinen tulostin.

Poliisilla ei ole vielä tietoa tekijöistä. Tapausta tutkitaan varkautena.

Toimitiloihin oli menty sisään Näpsäkkä-puodin oven kautta. Sen lasi oli rikottu. Symppis ry:n puheenjohtajan Marjo Leppämäen mukaan toimitiloissa oli myös rikottu ja sotkettu paikkoja.

Samana yönä kello 01.40–01.50 välisenä aikana oli murtauduttu Länkipohjantie 17:ssä Salen myymälän kylmävarastoon. Sieltä ei poliisin mukaan anastettu mitään, tapausta tutkitaan varkauden yrityksenä. Tekijästä ei ole tietoa.

Poliisi pyytää kumpaankin tapaukseen liittyviä vihjeitä. Niitä voi ilmoittaa poliisille arkisin kello 8–16 numeroon 029 541 4741 tai vihjenumeroon 029 541 4811.

Edellinen murto noin vuosi sitten

Symppis ry:n puheenjohtaja Marjo Leppämäki kertoo, että edellisen kerran yhdistyksen tiloihin murtauduttiin noin vuosi sitten. Silloin vietiin Näpsäkkä-puodista rahaa. Tällä kerralla puoti sai olla rauhassa.

Leppämäki kuvailee, että tämän tuoreen murron vuoksi meni tiistaipäivä itkiessä.

–Tuntuu, kuin olisi itse joutunut hyökkäyksen kohteeksi, tällainen menee ihon alle. Kuin kimppuun olisi käyty. Tunnen pahaa mieltä, sillä laitteet, joita vietiin, on työllä ja vaivalla hankittu ihmisten käyttöön. Tänä syksynä hankituilla karaokelaitteilla ennätettiin laulaa kahdet karaoket.

Hän arvelee, että ei kahta ilman kolmatta.

–Ihan varmasti hankimme valvontakameran.

Leppämäki toivoo, että edes joidenkin omatuntoa kolkuttaa, jos tietää jonkun, joka kaupittelee laitteita, mitkä heiltä on viety.

Hän kertoo, että suunnitteilla on tukikonsertin järjestäminen.

–Siinä on vapaaehtoinen ohjelmamaksu, jotta saisimme uudet karaokelaitteet. Tarkemmasta ajankohdasta tai paikasta ei vielä ole tietoa.

EDIT 28.11. klo 18.04: Vaihdettu jutun kuva ja täydennetty Leppämäen kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos