Pävähoitopaikkoja liian vähän Jämsässä - Uutiset - Jämsän Seutu

Täysiin päiväkoteihin luodaan lisää hoitopaikkoja erikoisjärjestelyin – Lisäpaikkoja tulossa ainakin Jokivarteen, Viiskulmaan ja Koivulinnaan

Hoitopaikkoja luodaan erikoisjärjestelyin Jokivarren, Viiskulman ja Koivulinnan päiväkoteihin.­

13.12.2018 13:17

Jämsän varhaiskasvatukseen on tulossa joulu-maaliskuun aikana noin 55 uutta hoitolasta. Varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen myöntää, että edessä on tiukka tilanne, sillä vapaita paikkoja ei juurikaan ole.

Hoitopaikkoja joudutaan järjestämään poikkeuksellisin keinoin. Käytännössä tämä tarkoittaa lapsiryhmien uudelleenjakoja ja muita ryhmäjärjestelyitä jo valmiiksi täysissä päivähoitoyksiköissä.

Vuodenvaihteesta lähtien lapsimäärää lisätään Koivulinnan, Viiskulman ja Jokivarren päiväkodeissa. Jääskeläisen mukaan jokaiseen yksikköön sijoitetaan 4-8 uutta lasta. Määrä vaihtelee hoidettavien iän mukaan. Hoitajien määrä lisääntyy yhdellä hengellä yksikköä kohden.

–Lisäksi tarvittaessa Kaipolan päiväkodissa tehdään samanlaiset järjestelyt helmikuussa.

Jääskeläinen kertoo, että tiukka hoitopaikkatilanne voi näkyä perheille myös pidentyneinä matkoina hoitopaikkoihin.

Hoitotakuu ei pelasta tilannetta

Hoitopaikkojen puutteen vuoksi sivistyslautakunta päätti ottaa käyttöön määräaikaisen hoitopaikkatakuun, jos perhe luopuu kesään asti nykyisestä hoitopaikastaan. Järjestely ei ole juurikaan herättänyt kiinnostusta perheiden keskuudessa. Tarjottuun hoitopaikkatakuuseen on tällä hetkellä tarttumassa vain kolme perhettä.

Hoitopaikkoja vähennettiin kesällä säästösyistä

Hankalaan tilanteeseen on ajauduttu, koska ostopalvelusopimukset yksityisten päiväkotien kanssa päätettiin irtisanoa vuosi sitten säästöihin vedoten. Hoitopaikkojen riittämättömyys huomattiin jo kesällä, jolloin päätöstä vedettiin takaisinpäin ja ostettiin kymmenkunta hoitopaikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos