Jämsän pohjavesialueilla on paljon riskejä, kuten teollisuutta, soramonttuja ja moottorirata – ”Toiminnan sijoittamista näille alueille ei enää tänä päivänä voi suositella” - Uutiset - Jämsän Seutu

Jämsän pohjavesialueilla on paljon riskejä, kuten teollisuutta, soramonttuja ja moottorirata – ”Toiminnan sijoittamista näille alueille ei enää tänä päivänä voi suositella”

Jämsän kaupungin pohjavesien suojelusuunnitelmaa päivittävä ympäristöasiantuntija Matti Aalto lähettää terveisiä kaikille pohjavesialueilla toimiville yrittäjille.

Aallokas Oy:n ympäristöasiantuntija Matti Aalto samoili torstaina pitkin Jämsän metsiä tekemässä havaintoja pohjavesialueilla. –Otan maastopäivinä paljon valokuvia. Kesällä teen vielä maastotyötä. Silloin keskityn luonnon monimuotoisuuden havainnointiin. Esimerkiksi lähteet ovat pohjavedestä riippuvaisia ympäristöjä, Aalto kertoo.

4.5.2019 13:00

Jämsässä on laajat pohjavesialueet ja useita vedenottamoita. Pohjavesialueilla on kuitenkin paljon veden laatua uhkaavaa toimintaa, kuten moottorirata, teollisuusalue, lentokenttä, hautausmaa ja lukuisia soramonttuja.

Haaralantiellä vastaan pyörällä polkeva Aallokas Oy:n ympäristöasiantuntija Matti Aalto keskeyttää matkanteon ja parkkeeraa pyöränsä metsän laitaan. Miehellä on takanaan pitkä päivä, sillä hän on ollut aamusta asti tekemässä maastotöitä Jämsän pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivittämistä varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos