Poliisin tiedossa jo neljä koirakuolemaa Olkkolan alueelta – Epäilyttäviä makupaloja tutkittu, mutta viitteitä myrkystä ei ole löytynyt – Poliisi kaipaa vihjeitä - Uutiset - Jämsän Seutu

Poliisin tiedossa jo neljä koirakuolemaa Olkkolan alueelta – Epäilyttäviä makupaloja tutkittu, mutta viitteitä myrkystä ei ole löytynyt – Poliisi kaipaa vihjeitä

26.2.2020 13:19

Sisä-Suomen poliisi on ottanut Olkkolan epäiltyjen koirien myrkytystapausten tutkinnassa yhtenäisen tutkintalinjan. Rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo, että poliisin tiedossa on alkuvuodelta viisi myrkytysoireita saanutta koiraa, joista neljä on menehtynyt. Kaikki tapaukset ovat sattuneet Olkkolan alueella.

– Tutkimme kaikki tapaukset yhdellä rikosilmoituksella, koska näyttää vahvasti siltä, että ne liittyvät toisiinsa, Välisaari kertoo.

Poliisi tutkii asiaa edelleen eläinsuojelurikoksina.

Pietilän nakista ei löytynyt myrkkyä

Jämsän Seutu kertoi tiistaina Pietilästä löytyneestä nakista, jonka löytäjä aikoi toimittaa poliisin tutkittavaksi.

– Nakki on tutkittu, eikä siitä löytynyt suorittamissamme tutkimuksissa myrkkyä.

Poliisille on toimitettu myös muutamia muita epäilyttäviä ”makupaloja”. Myöskään näistä ”makupaloista” ei poliisi ole löytänyt mitään myrkkyjä.

Välisaari kertoo, ettei poliisi ole vielä saanut sellaisia vihjeitä, joiden perusteella poliisilla olisi syytä epäillä jotakuta koirien myrkyttämisestä.

– Yksi tutkintalinjoistamme on edelleen se, että joku on tarkoituksella heittänyt jotain myrkytettyä syötävää koirien tarhoihin. Toisaalta tutkimme myös esimerkiksi, mitä vaikutuksia myrkkyä syöneen jyrsijän syöminen koiralle aiheuttaisi.

Vihjeitä kaivataan edelleen

Poliisi tulee varmistamaan esitutkinnassa koiria tutkineilta eläinlääkäreiltä, ovatko he suorittaneet tarkempia tutkimuksia kuolleiden koirien osalta.

– Nyt olemme kuulleet koirien omistajilta, että eläinlääkärit ovat kertoneet oireiden viitanneen myrkytykseen. Me haluamme myös tietää, onko eläinlääkäreillä ajatusta siitä, mihin myrkkyyn nämä koirat ovat mahdollisesti kuolleet.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä tapaukseen liittyen.

– Jos luonnosta tai lenkkipolun varrelta löytyy epäilyttäviä makupaloja, jotka voisivat liittyä tapaukseen, niin asiasta kannattaa soittaa suoraan tutkivalle poliisille. Poliisi ohjeistaa sitten erikseen, miten löydöksen kanssa toimitaan, Välisaari neuvoo.

Tutkivalle poliisille voi soittaa numeroon 029 5414 741 (ma–su 8–16).

Vihjeitä voi myös jättää sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Koirien myrkytys Jämsässä”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos