Paperitehtaalla sivutuotteena syntyvää tuhkaa hyödynnetään Himoksen risteysalueen pengerrakenteissa - Uutiset - Jämsän Seutu

Paperitehtaalla sivutuotteena syntyvää tuhkaa hyödynnetään Himoksen risteysalueen pengerrakenteissa

Ely-keskus pyrkii lisäämään tuhkan hyödyntämistä tierakentamisessa, mutta hyväksyttämisprosessin pituus tekee sen tietyissä hankkeissa mahdottomaksi.

Himoksen uuden eritasoliittymän rakennustyömaalla on aloitettu pohjoispuolen ramppien rakentaminen. UPM:n Jämsänkosken tehtaalta tuodaan pohjarakenteisiin noin 5 000 tonnia tuhkaa.

29.9. 14:58

Himoksen uuden eritasoliittymän rakennustyömaalla on aloitettu pohjoispuolen ramppien rakentaminen. Niiden pengerrakenteissa tullaan hyödyntämään UPM:n Jämsänkosken tehtaalla sivutuotteena syntyvää lentotuhkaa.

Jämsän kaupunki on käyttänyt paperitehtaiden tuhkaa tierakentamisessa hiekan ja soran sijaan jo tätä ennen, muun muassa Himokselle viimeisimmäksi rakennetussa kiertoliittymässä ja Himosraitilla sekä pienemmillä pysäköintialueilla ja kevyen liikenteen väylillä. Ely-keskuksen hankkeissa, jollainen Himoksen risteysremonttikin on, tuhkan käyttö on sen sijaan harvinaisempaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos