Nuoret kokevat koronan kaukaiseksi uhaksi: ”Itsekin ajattelen, ettei korona olisi itselle paha, mutta mietin rokotteen ottamisessa enemmän omia läheisiäni” - Uutiset - Jämsän Seutu

Nuoret kokevat koronan kaukaiseksi uhaksi: ”Itsekin ajattelen, ettei korona olisi itselle paha, mutta mietin rokotteen ottamisessa enemmän omia läheisiäni”

Joka kolmas jämsäläinen nuori aikuinen ei ole ottanut yhtäkään koronarokotetta. Kävimme kysymässä Gradialla, miksi nuoret eivät ota koronarokotusta.

Eerika Yijälä ja Minka Saarinen ovat ottaneet koronarokotuksen, ja saavat tehosterokotteen vielä tässä kuussa. Suurin osa heidän kavereistaankin on ottanut rokotteen.

5.10. 16:00

Jämsäläisten nuorten aikuisten innostus koronarokotteen ottamiseen on alhainen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan Jämsän rokotekattavuus on alhaisin ikäryhmässä 20-25 vuotta. Heistä vain 61 prosenttia on ottanut ensimmäisen koronarokotteen ja 31 prosenttia on saanut molemmat rokotteet. Käytännössä joka kolmas parikymppinen on rokottamaton. Jopa Pirkanmaan rokotuskoordinaatioryhmä on esittänyt kaupungille huolensa Jämsän nuorten aikuisten heikosta rokotekattavuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos