Ysitien nopeuttamisen hintana on tasoristeyksien poistaminen - Ysitien Jämsän liikenneympyrän tilalle esitetään eritasoliittymää ja Längelmäelle uutta tielinjausta

Ely-keskuksen toimenpideselvityksessä Ysitien tasoristeykset korvataan eritasoliittymillä ja moni nykyinen liittymä poistuu.

Ysitien ja 24-tien risteyksen liikenneympyrän tilalle suunnitellaan korkeatasoista eritasoliittymää, jossa Ysitien liikenne kulkisi suorana alla, ja ysitien yläpuolella olisi kiertoliittymä ramppeineen. Ysitien suunnitelmille voi tällä hetkellä antaa palautetta.

8.10.2021 16:00

Valtatie 9:n (Ysitie) kehittämisen tavoitteena on, että tulevaisuudessa Oriveden ja Jyväskylän välillä ajetaan pääsääntöisesti sadan kilometrin nopeusrajoituksella. Orivesi-Jämsä-Korpilahti -välille esitetään jatkuvaa keskikaiteellista ohitustietä, jossa ohituskaistoja on tasaisesti molempiin suuntiin. Ely-keskuksen toimenpideselvitys Ysitien Oriveden ja Jyväskylän välin suunnitelmista valmistui luonnosvaiheesen tällä viikolla, ja suunnitelmia voi kommentoida marraskuun 7. päivään asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos