Hävittäjähankinta: ”Gripen-hävittäjien valinta toisi Jämsään töitä vuosikymmeniksi” - Uutiset - Jämsän Seutu

Saabin edustus vieraili Hallissa: ”Gripenin valinta toisi useita satoja työpaikkoja Keski-Suomeen” – Ruotsalaishävittäjät valmistettaisiin, testattaisiin ja huollettaisiin isoilta osin Jämsässä

Suomi tekee päätöksen uusista hävittäjistä vuoden loppuun mennessä. Yksi vaihtoehdoista on Saabin Gripen E-hävittäjä. Ruotsalaishävittäjien kokoonpano, testaus ja ylläpito työllistäisivät Saabin mukaan ihmisiä Jämsässä vuosikymmenten ajan.

Saabin HX-hävittäjätarjoukseen kuuluu 64 Gripen E-hävittäjää ja kaksi johto- ja valvontatehtäviin tarkoitettua GlobalEye -lentokonetta.

20.11. 12:57

Suomi tekee päätöksen tulevista hävittäjistä tämän vuoden aikana. Yksi viidestä Hornetien tilalle olevista vaihtoehdoista on ruotsalainen Saab Gripen E.

Saabilta kerrotaan, että jos Gripen tulee valituksi, tarkoittaisi se Keski-Suomeen useita satoja työpaikkoja seuraavaksi 30 vuodeksi. Kerrannaisvaikutukset ovat Saabin HX-kampanjajohtaja Magnus Skogbergin mukaan luonnollisesti vielä suuremmat. Koko Suomessa hankinta tulisi tarkoittamaan töitä noin tuhannelle ihmiselle seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos