Jämsän karhut olivat tänä syksynä metsästäjiä ovelampia - Uutiset - Jämsän Seutu

Jämsän karhut olivat tänä syksynä metsästäjiä ovelampia

Jämsän karhunkaatolupaa ei saatu tänä syksynä käytettyä, mutta oletettavasti samaan karhukantaan kuuluvia karhuja kaadettiin niin Keuruulla, Mäntässä, Ruovedellä kuin Virroillakin.

Jämsäläiskoirat eivät päässeet tänä vuonna karhun perään. Jämsän karhunmetsästyksen johtaja Veli-Matti Lindeman on harmissaan metsästyksen epäonnistumisesta erityisesti paikallisten metsästyskoirien kouluttajien puolesta. Kuvituskuva.

25.12.2021 9:00

Jämsän karhut olivat tämän syksyn karhunmetsästysaikaan näkymättömissä, kertoo Jämsän karhunmetsästyksen johtajana toimiva Jämsän seudun riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Veli-Matti Lindeman.

Metsästysaikaan karhuista ei saatu niin vahvaa havaintoa, että metsästäjät olisivat päässeet edes yrittämään jahtia. Lindeman kuvailee tilannetta varsin poikkeukselliseksi, sillä karhuluvan metsästysalue on pitkälti toistasataa hehtaaria aina Korpilahdelta Jämsään asti. Hän on harmissaan erityisesti alueen metsästyskoirien omistajien puolesta, jotka ovat vuoden aikana käyttäneet aikaansa kouluttaakseen koiriaan karhujahtiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos