Avi kieltää kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella - Kahden viikon sulku alkaa joulupäivänä - Uutiset - Jämsän Seutu

Avi kieltää kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella - Kahden viikon sulku alkaa joulupäivänä

Määräykset ovat voimassa ajalla 25.12.2021 - 7.1.2022.

Yleisötilaisuudet kielletään lauantaista alkaen kahdeksi viikoksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kuva Jämsän kaupungin itsenäisyyspäivän juhlasta joulukuun alusta.

23.12.2021 13:30

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uuden koronapäätöksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueelle. Määräys kieltää kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi suljetaan oleskeluun tarkoitetut asiakas-, ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Määräykset ovat voimassa 7. tammikuuta 2022 asti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 576.

Tartuntamäärät jatkuvat sairaanhoitopiirin alueella korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista. Uusia tartuntoja on laaja-alaisesti alueen kunnissa. Sairaanhoitopiiri on lausunnossaan puoltanut aiempaa tiukempaa kokoontumisrajoitusta ja tilojen sulkemispäätöstä koko alueelle.

Päätös ei koske perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa

Määräys sulkee laajasti yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi yleisöltä.

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei myöskään koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.

Nämä suljetaan

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat

Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat

Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat

Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat

Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto huomauttaa, että koronataudin luonteesta johtuen nyt tehtävien rajoitusten vaikutus alueen tartuntatilanteeseen on nähtävissä muutaman viikon viiveellä. Aluehallintovirasto katsoo, että alueen epidemiatilanne huomioon ottaen päätöksen on välttämätöntä tulla voimaan nopeasti.

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Edit 23.12.klo 14.03: Korjattu Avin tiedotteessa ollut väärä päivämäärä. Rajoitukset päättyvät 7.1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos