Näin Avin tiukentuvat rajoitukset näkyvät Jämsän kaupungin toiminnassa - Uutiset - Jämsän Seutu

Näin Avin tiukentuvat rajoitukset näkyvät Jämsän kaupungin toiminnassa

Tekojääradan pukukopit sulkeutuvat, kirjaston lukupaikkoja vähennetään ja nuorisotilojen kävijämäärää vähennetään

Kirjasto pysyy auki, mutta lukupaikkojen määrää vähennetään. Kirjastoautoon saa tulla kerrallaan vain kaksi asiakasta tai yksi perhekunta

23.12.2021 17:13

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kieltää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 25.12.2021-7.1.2022 välisenä aikana.

Aluehallintovirasto asettaa näin alueelle selvästi tiukemmat rajoitustoimet kuin äskettäin rajoituksista linjannut valtioneuvosto. Määräykset eivät koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, eikä lääkinnällistä kuntoutusta.

Aluehallintoviraston päätöksen velvoittamana Jämsän vs. kaupunginjohtaja on päättänyt seuraavat toimintojen ja tilojen käyttöä koskevat rajoitukset:

Ulkotilat

Ulkotilojen, kuten tekojääradan, käyttäminen joukkueurheiluun on kielletty lukuun ottamatta vuonna 2004 syntyneiden tai sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa. Valvontaa voidaan suorittaa pistokokein. Pukutilat ovat suljettuina 7. tammikuuta saakka.

Kirjastot

Kirjastot palvelevat muuten normaalisti, mutta lukupaikkojen määrää on vähennetty. Esimerkiksi pääkirjaston lukusalissa on seitsemän istuinpaikkaa ja yksi tietokonepaikka. Omatoimikirjastojen asiakasmäärärajoitus on 10 henkeä. Kirjastoautossa saa olla kerrallaan kaksi asiakasta tai perhekunta. Koulu- ja päiväkotipysäkeillä henkilömäärä sovitaan erikseen.

Galleria Kivipankki

Kivipankki on suljettuna 7. tammikuuta saakka.

Liikuntasalit, puukoulu ja muut ulkopuolisille vuokratut tilat

Tiloja ei vuokrata ulkopuolisille toimijoille 25.12.-7.1. välisenä aikana.

Uimahalli Koskikara

Uimahalli, sauna, pukutilat, kuntosali ja kahvio pidetään suljettuna 25.12.-7.1. välisen ajan. Tästä huolimatta vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien harrasteryhmät voivat jatkaa toimintaansa.

Uimahallin kassa palvelee lipputuotteiden ostajia tiistaina 28.12. klo 8-10, keskiviikkona 29.12. klo 16-18 ja torstaina 30.12. klo 16-18. Tiloissa edellytetään maskin käyttöä.

Omatoimikuntosalit

Kuntosalit ovat suljettuina 25.12.-7.1. välisen ajan.

Nuorisotilat

Toiminta nuorisotiloissa jatkuu, mutta käyttäjämäärää rajoitetaan. Nurkkiksella voi olla samaan aikaan 26 henkeä, Köpiksellä 14 henkeä, Kuutissa 10 henkeä ja moottoripajalla kuusi henkeä. Tiloissa maskien käyttö on välttämätöntä.

Kaupungin virastojen aulatilat, neuvottelutilat ja asiakaspalveluun tarkoitetut tilat

Yli 10 henkilön asiakastilojen henkilömäärä on 75 prosenttia tavanomaisesta. Terveysturvallisuustoimena maskien käyttöä suositellaan vahvasti.

Kaupungin työpaikoilla on voimassa etätyösuositus, mutta asiakaspalvelupisteet pidetään auki.

Tämä päätös kumoaa kaupunginjohtajan aiemman (13.12.2021) tilojenkäytön rajoituspäätöksen 25.12.2021 alkaen.

Valtioneuvoston linjaukset

Valtioneuvoston tekemä valtakunnallinen linjaus ja hätäjarrumekanismin käyttöönotto rajoittaa koronapassin käyttöä määräaikaisesti 28.12.2021 alkaen kolmeksi viikoksi leviämisalueen korkean ja kohtalaisen riskin tiloissa ja tilaisuuksissa.

Jämsän osalta valtioneuvoston rajaukset siirtävät musiikkiopiston aikuisopiskelijat ja työväenopiston etäopetukseen 16. tammikuuta saakka.

Lähde: Jämsän kaupunki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos