Aluevaalien kampanjoinnissa ja äänestyspisteissä on huomioitava kokoontumisrajoitukset ja tilojen käyttörajoitukset - Uutiset - Jämsän Seutu

Aluevaalien kampanjoinnissa ja äänestyspisteissä on huomioitava kokoontumisrajoitukset ja tilojen käyttörajoitukset

Tammikuun aluevaalit käydään 23. tammikuuta ja vaalikampanjointi on käynnistynyt tulevilla hyvinvointialueilla. Epäselvyyttä on aiheuttanut sekä se, miten kampanjointia voidaan tehdä terveysturvallisesti kokoontumisrajoitusten puitteissa, että se, miten äänestäminen voidaan järjestää suljetuiksi määrätyissä tiloissa.

Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia, joiksi lasketaan myös erilaiset vaalituvat ja -teltat. Kuvassa Jussi Halla-Aho (ps) kampanjoimassa Jämsän Äijän aukiolla vuonna 2020.

6.1. 13:00

Koronapandemian nopeaa leviämistä hillitäkseen aluehallintovirastot ovat määränneet monelle alueelle kokoontumisrajoituksia ja rajoituksia erilaisten tilojen käyttöön. Aluehallintovirastot eivät ole kieltäneet torikampanjointia tai muutakaan vaalikampanjoihin liittyvää toimintaa, kunhan se on voimassa olevien kokoontumis- ja tilojenkäyttörajoitusten mukaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos