Iso joukko vapaaehtoisia opettaa Jämsän ukrainalaisille suomea – Moni kotimaastaan sotaa paennut haluaa oppia suomea etenkin yhdestä syystä

Tarja Koposen ja Tuulia Piiraisen ideasta syntynyt kielikoulu kerää viikko toisensa jälkeen innokkaita oppijoita seurakuntakeskukseen. Tällä viikolla lahjoituksena saapuneet sanakirjat ilahduttavat niin ohjaajia kuin kieltä opettelevia ukrainalaisia.

Ukrainalaiset opettelevat suomen kieltä vapaaehtoisten opettajien avulla. Tarja Koponen kertoo, että usein oppilaiden kysymykset ajautuvat harjoitusten myötä kieliopin kiemuroihin. ”Opetus pidetään kuitenkin yksinkertaisena. Järeämmän kieliopin aika on vasta myöhemmin.” Kuvassa myös ohjaajat Heidi Sojakka ja Emilia Lainkari-Hakola.

3.8. 16:00

"Minä menen kauppaan kello vartin yli neljä”, kaikuu Jämsän seurakuntakeskuksen salissa, kun noin kolmikymmenpäinen ryhmä ukrainalaisia toistaa Tarja Koposen perässä esimerkkilausetta.

Käynnissä on täysin vapaaehtoisvoimin pyöritettävän kielikoulun tunti. Tällä viikolla ukrainalaiset kertaavat viime viikolla harjoiteltuja kellonaikoja ja pääsevät tutustumaan suomen kielen elintarvikesanoihin ja kappalemääriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos