Asukkaat huolestuivat vesistön kunnosta ja ryhtyivät toimiin: ”Veden laatu on huomattavasti heikentynyt” – Kuoreveden Kuorikkajärven ja Perhojärven vesikasvienniitto tehty, valuma-aluehanke jatkuu

Apilakosken tilalla Jämsän Kuorevedellä kuultiin paikallisista vesikasvienniitto-hankkeesta ja valuma-aluehankkeesta. Paikalle oli kokoontunut hankealueen asukkaita, Keski-Suomen vesi ja ympäristö yhdistyksen (KSVY) edustaja sekä Kuorevesijärven kalastusyhdistyksen edustaja.

Vesikasvienniittoa Kuorevedellä. Niittämässä orivesiläisen Apupapu-yrityksen Sami Nieminen.

22.8. 16:00

Vesikasvienniitto Jämsän Kuoreveden Kuorikkajärven ja Perhojärven alueilla saatiin tehtyä 14.– 22. elokuuta. Työt tehtiin kahdella veneellä, joista toinen niitti ja toinen haravoi ja nosti niittojätteet nostopaikoille.

Kuorevesijärven kalastusyhdistyksestä Kari Moisio, kertoi aiheesta Apilakosken tilalla. Hanketta hallinnoiva yhdistys oli saanut luvan vesikasvien niittoon Keski-Suomen ely-keskukselta. Lupa käsitti näiden kahden järven asuttujen- ja mökkirantojen niiton, noin 7–8 hehtaarin alueen. Hankkeen kokonaisbudjetti on 13 250 euroa, josta avustusta ely-keskukselta on luvassa yhdistykselle 6 625 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos