Hartusvuoressa asuvat Koskelat ovat monien muiden tapaan onnellisessa asemassa sähkön hinnan suhteen: ”Toivotaan, että sähköyhtiö ei mene nurin” – Laskuri näyttää, paljonko sähkösopimuksesi päättyminen voi maksaa

Vuosi sitten pidemmän määräaikaisen sähkösopimuksen solmineet ihmiset ovat onnellisessa asemassa. Kun sopimus loppuu, kuluttajalla on tällä hetkellä vain huonoja vaihtoehtoja tarjolla. Viime perjantai-iltana pörssisähkön maksajan saunominen maksoi lähes kahdeksan euroa.

Jämsäläiset Marjukka ja Jussi Koskela asennuttivat sähkölämmitteiseen kotiinsa ilmalämpöpumpun. Laite hankittiin, jotta kivitaloa saadaan viilennettyä kesähelteillä, mutta pumppu on hyödyllinen myös talvella. ”Kun lämmitämme leivinuunia, levittää ilmalämpöpumppu lämmön tasaisesti ja nopeasti ympäri kerrosta”, Marjukka kertoo.

1.9. 8:00

Sähkön hinnannousu koettelee nyt suomalaisia poikkeuksellisella tavalla – ja osin lähes sattumanvaraisesti. Se, milloin on solminut sopimuksen sähköyhtiön kanssa, voi vaikuttaa sähköenergialaskuun vuositasolla jopa tuhansia euroja. Käytännössä naapurustossa voi olla vierekkäiset asunnot, joissa toinen maksaa sähköstä moninkertaisesti naapuriin verrattuna, vaikka sopimus olisi tehty saman yhtiön kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos