Valtuusto päätti yhtiöittää Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut liikelaitoksen toiminnan – Henkilöstö siirtyy uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä

Maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti liikelaitoksen yhtiöittämisestä kaupunginhallituksen esittämän suunnitelman mukaisesti.

Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut liikelaitos tuottaa palveluita kaupungin lisäksi myös Jämsän Terveydelle, Jokilaakson Terveydelle, yksityisille yhdistyksille ja kuntayhtymille.

5.9. 20:30

Jämsän kaupunginvaltuusto päätti perustaa Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut Oy:n.

Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut liikelaitoksen yhtiöittäminen eteni maanantaina kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Valtuusto hyväksyi hallituksen ehdotuksen suunnitelman toteuttamiseksi.

Yhtiöittäminen tehdään, jotta Jämsä voisi jatkossa myydä tukipalveluita uudelle hyvinvointialueelle. Uuden sidosyksikköyhtiön osaomistajaksi tulee Keski-Suomen hyvinvointialue.

Tällä hetkellä kaupungin ateria- ja puhtauspalvelut tuotetaan kunnallisen liikelaitosmallin mukaisesti, myös kaupungin terveyspalveluista vastaavalle Jämsän Terveys Oy:lle. Terveysyhtiö toimintoineen siirtyy vuoden vaihteessa Keski-Suomen hyvinvointialueen vastuulle.

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste toteaa, että liikelaitoksen yhtiöittäminen on ollut pöydällä jo pitkään. Liikelaitoksen toimintaa koskee yhtiöittämisvelvoite, koska se on osittain kilpailluilla markkinoilla tapahtuvaa toimintaa.

Lue lisää: Yhtiöitetäänkö Ateria liikelaitoksen toiminta osittain tai kokonaan? Kaupunginhallitus linjaa asiaa maanantaina

Tarkoituksena on, että Jämsä omistaa perustettavasta ateria- ja puhtauspalveluyhtiöstä valtaosan ja hyvinvointialue esimerkiksi kymmenen prosenttia.

”Sidosyksikköyhtiön kautta kummallakin osapuolella on mahdollisuus hallita ja ohjata yhtiötä”, Helaste totesi kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Sidosyksikköaseman myötä vältetään jo toimivien palveluiden kilpailuttaminen. Yhtiöittäminen mahdollistaa toiminnan jatkumisen mahdollisimman pienin muutoksin.

Sen avulla säästytään muun muassa siltä, ettei nykyistä henkilöstöä tarvitse jakaa hyvinvointialueen ja kaupungin kesken Keski-Suomen hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa. Jos yhtiöittämistä ei tehtäisi, tulisi nykyinen henkilöstö jakaa niin, että yli 50-prosenttisesti sosiaali- ja terveyspalveluihin ruokaa ja muita palveluita tuottava henkilöstö siirtyisi hyvinvointialueen palvelukseen ja loppu henkilöstö jäisi kaupungin palvelukseen.

”Liikelaitoksen käytössä on yksi iso keskuskeittiö ja samat kalusteet, joten henkilöstön eriyttäminen vaatisi toisen keittiön rakentamista ja hajottaisi puhtauspalvelut pirstaleiksi.”

Suunnitelman mukaan henkilöstö siirtyy uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Toimintaan tarvittavat tilat on tarkoitus vuokrata kaupungilta.

Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos