SDP:n esitys hyvinvointijaoston säilyttämisestä voitti täpärästi valtuuston äänestyksessä

Kaupunginvaltuuston kokous pidettiin maanantai-iltana. Arkistokuva.

6.9. 10:00

Jämsä säilyttää mahdollisesti hyvinvointijaoston tai sitä vastaavan kokoonpanon. Asia nousi esiin maanantaisessa kaupunginvaltuustossa vuoden 2023 talousarvioasetelman ja vuosien 2024–2025 taloussuunnitelman käsittelyn yhteydessä.

Jämsässä luovutaan sosiaali- ja terveyslautakunnasta, kun terveyspalvelut vuoden vaihteessa siirtyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen vastuulle.

Tuula Peltonen (sd) esitti kokouksessa valtuustoryhmänsä nimissä toimenpidealoitteen asiaan liittyen.

Peltonen aloitti puheenvuoron toteamalla, ettei hyvinvoinnin tekeminen kaupungissa lopu, vaikka terveyspalvelut siirtyvätkin hyvinvointialueen harteille.

”Tarvitaan hyvinvointijaosto tai tiimi, joka voisi koordinoida koko kunnan alueen yhteisiä hyvinvoinnin tekijöitä ja yhdistää esimerkiksi sivistyksen ja elinvoiman mahdollisuuksia toimintaan. Jatkossa voimme keskittyä etenkin ennaltaehkäisevään toimintaan.”

Peltosen mukaan asia tulee kirjata talousarvioasetelmaan huomiona. Valtuusto äänesti siitä, tuleeko huomio lisätä talousarvioasetelmaan. Huomio itsessään ei tarkoita, että erillinen hyvinvointijaosto välttämättä toteutuu.

SDP:n esitys voitti äänestyksen äänin 21–20. Kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Valtuusto hyväksyi talousarvioasetelman muuten sellaisenaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos