Susihavaintomäärät Jämsässä hienoisessa kasvussa – Riistapäällikkö: ”Mikään ei viittaa siihen, että Jämsässä olisi joku suurempi susihässäkkä päällä” – Lauma näkyy etenkin Kuhmoisten luvuissa

Keski-Suomessa on tehty viime vuosina susihavaintoja moninkertainen määrä muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Maakunnan tiheintä susialuetta havaintojen perusteella on Konnevesi. Jämsä on tilastossa toisena.

Luonnonvarakeskuksen viimekeväisen arvion mukaan susien reviireistä 41 sijoittuu Länsi-Suomeen ja 19 Itä-Suomeen. Jämsässä ei ole varsinaista susireviiriä, mutta Kuhmoisten ja Mänttä-Vilppulan reviirit ylettyvät Jämsän keskustan tuntumaan saakka. Kuvituskuva.

8.9. 16:00

Tämän vuoden aikana susien vierailut pihapiireissä ovat puhuttaneet Jämsän seudulla. Keväällä susi kävi Ranta-Hirvelän tilan hevosten kimppuun, ja kesällä laumanvartijakoira Kaisa ajoi tilan pihaan tulleen suden matkoihinsa Kuhmoisissa. Alhojärvellä Siru-koira joutui suden syömäksi, ja kylällä on tehty useampi havainto susista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos