Poliisi hälytettiin Eväjärvellä sijaitsevalle mökille, ja parvella ollut mies alkoi ampua kohti – tuomittiin syyntakeettomana

Jämsässä oli viime vuoden marraskuussa piiritystilanne, jossa 76-vuotias mies ampui poliiseja kohti.

12.9. 16:49

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoo, että poliiseja kohti viime vuoden marraskuussa Jämsän Eväjärvellä ampunut mies oli syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekonsa seurauksia.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisi sai tehtäväksi käydä tarkistamassa seitsemänkymppisen miehen voinnin Jämsässä sijaitsevalla mökillä. Poliisit saapuivat paikalle ja ryhtyivät tarkastamaan sisätiloja.

Lue lisää: Eväjärvellä tapahtuneen piiritystilanteen käsittely alkoi käräjäoikeudessa – Seitsemän poliisia oli päästä hengestään, miestä syytetään murhan yrityksistä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Mies piileskeli parvella ja kun poliisi kiipesi portaita, hän osoitti tätä aseella ja ampui tupaan laukauksia. Laukaukset eivät osuneet poliiseihin.

Käräjäoikeus katsoi 76-vuotiaan miehen syyllistyneen syyntakeettomana kolmeen murhan yritykseen ja kahteen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Hänet jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.

Oikaisu 14.9.2022 klo 12.01: Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi syyntakeettomana kolmeen murhan yritykseen ja kahteen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, ei kolmeen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen kuten jutussa aiemmin kerrottiin virheellisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos