Mikko Masalinista uusi Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö

Uusi poliisipäällikkö siirtyy virkaansa Itä-Suomen poliisipäällikön virasta.

Mikko Masalin aloittaa uudessa virassaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen päällikkönä 1. lokakuuta alkaen.

25.9. 16:00

Oikeustieteen maisteri Mikko Masalin on Sisä-Suomen poliisilaitoksen uusi poliisipäällikkö. Poliisihallitus nimitti Masalinin virkaan 1.10. alkaen. Poliisipäällikön virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi 30. lokakuuta 2027 saakka.

Masalin siirtyy uuteen tehtäväänsä Itä-Suomen poliisilaitoksesta, jossa hän on ollut poliisipäällikkönä vuodesta 2019 saakka. Tätä ennen hän on muun muassa työskennellyt Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä vuosina 2014–2019.

Virka tuli haettavaksi, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Timo Vuola jää eläkkeelle.

Poliisipäällikön virkaa hakivat Masalinin lisäksi oikeustieteen kandidaatti Kari Keski-Opas, hallintotieteiden maisteri Jouni Perttula, oikeustieteen kandidaatti Kari Puolitaival, oikeustieteen kandidaatti Antero Rytkölä ja oikeustieteen maisteri Markus Välimäki.

Sisä-Suomen poliisilaitos sijaitsee Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa 45 kunnan alueella. Poliisilaitoksen pääpoliisiasema, joka toimii hallinnollisena ja johdollisena keskuksena, sijaitsee Tampereella.

Poliisipäällikkö johtaa poliisilaitosta. Hän vastaa poliisilaitoksen toiminnasta sekä toiminnan vaikuttavuudesta, tuloksellisuudesta ja kehittämisestä. Poliisipäällikön tehtävänä on poliisilaitoksen johtaminen poliisihallinnon vahvistettujen tavoitteiden mukaisesti, taloudellisten voimavarojen hallinta ja henkilöstöjohtaminen.

Juttuun lisätty kuva 21.9. kello 9.17.

Lähde: Poliisihallitus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos