Jämsän liikuntahalli eli vanha lukiorakennus käyttökieltoon asbestin vuoksi

Pintarikkoutuneiden lämpöputkien eristeistä judosalissa löytyi asbestia.

Jämsän liikuntahallin lämpöputkien eristeistä on paljastunut asbestia.

23.9. 13:57

Jämsän liikuntahalli eli vanha lukiorakennus asetettiin käyttökieltoon perjantaina 23.9. Judosalin valvontasuunnitelman mukaisen tarkastuskäynnin yhteydessä havaittiin tarve asbestikartoitukselle lämpöputken rikkoutuneiden eristeiden vuoksi.

Kartoituksessa asbestia löytyi pyyhkäisynäytteestä ja lämpöputken rikkoutuneesta eristeestä. Vaurion syntymisen ajankohdasta ei ole tietoa.

Liikuntatilat kuuluvat Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimiston terveydensuojelun suunnitelman mukaiseen valvontaan. Mittaustulosten selvittyä ympäristöterveystarkastaja Terhi Tonteri ja kaupungin kiinteistömestari Mika Maahi tekivät katselmuksen rakennuksessa 22. syyskuuta. Käynnillä selvisi, että samanlaisia vanhoja pintarikkoutuneita lämpöputkia on muuallakin liikuntahallin tiloissa.

Koko rakennuksen asbestikartoitus tehdään alkuviikolla. Tulokset saadaan viimeistään keskiviikkona 28. syyskuuta.

”Mittaustulosten saamisen jälkeen selviää, miten tilanteen hoitamista jatketaan. Se on selvää, että rakennuksen käyttökielto jatkuu, jos asbestia löytyy lisää uusissa tutkimuksissa”, toteaa tilapalvelupäällikkö Lauri Leppisaari.

Näkyvissä olevien lämpöputkien asbestia sisältävät eristeet poistetaan ja tiloissa tehdään asbestisiivous.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos