Jämsässä pellettiä myyvien kauppojen varastot ovat tyhjiä, eikä täydennystä ole luvassa aivan heti – Saatavuuden heikkeneminen ja hintojen nousu on saanut monet pelletillä kotinsa lämmittävät miettimään vaihtoehtojaan

Omakotitaloaan pelletillä lämmittävä Marko Koskela arvioi, että hänen vuosittainen pellettilaskunsa on kaksinkertaistumassa aiempaan verrattuna.

Marko Koskela siirtyi pellettilämmitykseen seitsemän vuotta sitten. Kuvassa näkyvällä kattilalla ja polttimella olisi vielä monta käyttövuotta jäljellä, jos olosuhteet muuten suosivat järjestelmää. Pari päivää sitten Koskela perusti Facebookiin ryhmän Jämsän seudun pellettilämmittäjät sillä ajatuksella, että paikkakunnan pelletinkäyttäjät voisivat jakaa siellä kokemuksiaan ja ideoitaan muillekin.

Moni pellettilämmitteisen talon omistaja on ollut tänä vuonna uuden tilanteen edessä.

Ukrainan sota pysäytti pelletin tuonnin Venäjältä kokonaan, minkä myötä sen tarjonnasta hävisi kolmasosa. Keskustelu pelletin saatavuuden heikkenemisestä ja edessä siintävästä hintojen noususta kiihtyi loppukesästä, ja moni alkoi hankkia talvella tarvittavaa pellettiä selvästi normaalia aikaisemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos