Keski-Suomen riistaneuvosto pitää Luken esitystä täysin mahdottomana: ”Susireviireillä asuvat unohdettu, jo nykyinen susipopulaatio aiheuttaa vakavia ongelmia maaseudulla”

Keski-Suomen alueellinen riistaneuvosto kritisoi voimakkaasti Luonnonvarakeskuksen esitystä poronhoitoalueen eteläpuolen susikannasta.

Keski-Suomen alueellisen riistaneuvoston kannanotossa todetaan, ettei Länsi-Suomen susipopulaation heikoksi väitetty geneettinen monimuotoisuus ratkea Keski-Suomen susikantaa kasvattamalla.

22.10. 12:00

Keski-Suomen alueellinen riistaneuvosto (ARN) on ottanut kantaa Luonnonvarakeskuksen (Luke) esitykseen, jonka mukaan Suomeen mahtuisi poronhoitoalueen eteläpuolelle jopa 1200 sutta. ARN pitää sitä täysin mahdottomana.

21. lokakuuta julkaisemassa kannanotossaan ARN toteaa, että jo nykyinen susipopulaatio aiheuttaa vakavia ongelmia maaseudulla. Sudet tappavat ja raatelevat lampaita ja nautoja laitumilla ja jopa karjasuojissa sisällä. Metsästyskoiria sudet tappavat ja vahingoittavat vuosi vuodelta enemmän, vaikka pahimmilla riskialueilla koirien käyttöä on vähennetty tai se on kokonaan estynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos