Kaupunki ottaa käyttöön tekstiviestipalvelun, jonka avulla tieto vika- ja häiriötilanteista kulkee nopeasti – Tarkista tästä, täytyykö sinun rekisteröityä erikseen ollaksesi mukana järjestelmässä

Jämsässä häiriötilanteet koskevat useimmiten vedenjakelua, mutta tekstiviestipalvelun kautta kulkee tieto myös muista vikatilanteista.

Vedenjakelussa on Jämsässä ollut aika ajoin ongelmia. Kuva on kesäkuulta 2020, jolloin runkovesijohdon halkeaminen toi keskeytyksiä vedenjakeluun Jämsänkoskella.

25.10. 14:02

Jämsän Vesi liikelaitos, Himos-Infra ja Jämsän kaupunki ottavat käyttöön uuden häiriötilanteiden tekstiviestipalvelun. Palvelun avulla kotitaloudet saavat tiedon monenlaisista vika- ja häiriötilanteista tehokkaasti ja nopeasti.

Häiriötilanteita syntyy useimmiten vedenjakelussa. Vesi liikelaitos onkin ollut aktiivinen alullepanija tekstiviestipalvelun uudistamisessa.

”Osa vedenjakelun häiriöistä alkaa niin nopeasti, ettei asiakkaille jää juurikaan aikaa varautua niihin esimerkiksi ottamalla vettä varalle tai ajaa teollisuuden prosesseja alas. Tällöin nopealla tiedotuksella saadaan edes hieman lisää peliaikaa”, vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen sanoo.

Uusi järjestelmä helpottaa myös vesilaitosta, sillä tiedottamisen lisäksi häiriötilanteessa on myös muuta tehtävää.

”Tieto saadaan tekstiviestin ja kaupungin nettisivuilla olevan häiriökartan lisäksi myös sosiaalisen median kanaviin, kuten Twitteriin ja Facebookiin”, Arvonen lisää.

Vedenjakelun häiriöiden lisäksi tekstiviestipalvelua voidaan käyttää monien muidenkin poikkeus- tai häiriötilanteiden tiedottamisessa. Kyseessä voi olla esimerkiksi kaupungin toimipaikan poikkeuksellinen yllättävä sulkeminen, palvelunestohyökkäys tai jokin vaaratilanne.

Näin tekstiviestipalveluun rekisteröidytään

Jos asukkaalla on julkisesti saatavilla oleva puhelinnumero, rekisteröitymistä ei tarvita.

Mikäli asukkaan käytössä on työ- tai salaisen liittymän puhelinnumero, on puhelinnumero rekisteröitävä erikseen verkkosivuilla, jotta voi vastaanottaa häiriötilanneviestit.

Tekstiviestipalvelu toimii koko Jämsän kaupungin alueella. Vapaa-ajan asuntojen, esimerkiksi Himoksen alueen mökkien tietoja ei ole mahdollista saada palveluun suoraan, vaan niiden rekisteröityminen palveluun tehtävä aina erikseen.

Kotiosoitteen lisäksi kannattaa järjestelmään rekisteröidä muutenkin Jämsän alueella oleva vapaa-ajan asunnon osoite, jos haluaa siihen liittyviä vesihuollon tai kaupungin viestejä.

Matkapuhelimen voi rekisteröidä myös iäkkäiden vanhempien osoitteeseen. Tällöin voi tekstiviestin saatuaan soittaa ja varmistaa tiedon menneen perille myös heille ja sopia kuinka tilanteessa toimitaan.

Ohje rekisteröitymiseen löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos