Kaupunginhallitus käsitteli ensi vuoden veroprosentteja, lopullisen päätöksen tekee valtuusto

Kaupunginhallitus esiittää valtuustolle, että se päättää pitää kiinteistöveroprosentit ennallaan.

1.11. 16:00

Jämsän kaupunginhallitus käsitteli maanantaisessa kokouksessaan vuoden 2023 kunnallisveroprosenttia ja kiinteistöveroprosentteja.

Hallitus päätti esitysten mukaisesti olla korottamatta veroprosentteja. Lopullisen päätöksen niin kunnallis- kuin kiinteistöveroprosenteistakin tekee kaupunginvaltuusto.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä pelastustoimea koskevan uudistuksen ja muuttuvan lainsäädännön vuoksi valtuuston on määrättävä vuoden 2023 tuloveroprosentiksi vuoden 2022 veroprosentti vähennettynä 12,64 prosenttiyksiköllä. Jämsän tuloveroprosentiksi määräytyy säädöksen mukaisesti 8,36 prosenttia. Tällä hetkellä Jämsän kunnallisveroprosentti on 21.

Hallitus esittää valtuustolle kiinteistöveroprosenttien pitämistä ennallaan. Vakituinen asuinrakennus 0,45 prosenttia, muu asuinrakennus 1,05 prosenttia, yleinen kiinteistövero: rakennukset 1,00 prosentti ja maapohja 1 prosentti, yleishyödylliset yhteisöt 0,00 prosenttia, voimalaitokset 2,50 prosenttia ja rakentamaton rakennuspaikka 3,00 prosenttia.

Jämsän kiinteistöveroprosentit ovat pysyneet ennallaan aina vuodesta 2010 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos