Kuoreveden omatoimikirjastossa häiriköintiä ja paikkojen sotkemista jo viikkojen ajan – Joudutaanko aukioloaikoja lyhentämään? Sekin on nyt vaihtoehtona

Kirjastojen omatoimimalli on tähän saakka toiminut ongelmitta.

Kuoreveden omatoimikirjastossa on ollut syksyllä ongelmia ilkivallan kanssa. Kuvituskuva.

16.11. 13:49

Kuoreveden kirjastossa on tänä syksynä jo usean viikon ajan esiintynyt erilaista ilkivaltaa. Paikkoja on sotkettu ja erityisesti aulatilassa nuorten meluisa kokoontuminen on häirinnyt sekä kirjastoasiointia että samassa kiinteistössä toimivia yrityksiä ja niiden asiakkaita.

Kirjasto on yhdessä koulun kanssa selvitellyt häiriöitä ja sitä, miten ne saadaan loppumaan, jotta asiointi kirjastossa ja muissa palveluissa on jatkossakin miellyttävää kaikille. Mikäli ongelmat jatkuvat, Jämsän kaupunki arvioi tilanteen ja joutuu harkitsemaan omatoimikirjaston aukioloajan lyhentämistä.

Kuoreveden ja Länkipohjan kirjastot ovat toimineet omatoimikirjastoina vuodesta 2019 ja pääkirjastokin uusissa tiloissa jo puolen vuoden ajan. Omatoimimalli on toiminut hyvin ja kerännyt paljon kiitosta asiakkailta. Omatoimikirjastojen aukioloajat ovat laajat, eikä järjestyshäiriöitä ole aiemmin juurikaan esiintynyt.

Lähde: Jämsän kaupunki.

Edit. 16.11. klo 15.55: Vaihdettu kuvituskuvaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos