Yhdistyksille tarkoitetut hyvinvointialueen toiminta-avustukset ovat nyt haettavissa – Katso tästä, millainen toiminta voi saada avustusta

Avustusta voi hakea 8. tammikuuta saakka.

15.12.2022 12:00

Keski-Suomen hyvinvointialue myöntää avustuksia rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille toimintaan, jonka tavoitteena on Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin tai turvallisuuden edistäminen.

Turvallisen siirtymän varmistamiseksi vuoden 2023 toiminta-avustuksissa huomioidaan vuodelle 2022 kunnilta ja kuntayhtymiltä tukea saaneiden toimintojen jatkuvuus.

Toiminta-avustushaku on auki 8. tammikuuta kello 16 saakka. Hakeminen tapahtuu webropol-kyselyn kautta.

Hakemuksessa tulee käydä ilmi suunnitelma toiminta-avustuksen käytölle sekä toiminnan ja toimintakentän kuvaus. Siitä tulee löytyä myös kuvaus siitä, miten toiminta-avustuksen kohde tukee hyvinvointialueen strategian, talousarvioin toiminnallisten tavoitteiden tai hyvinvointisuunnitelman tavoitteiden saavuttamista.

Lisäksi hakemuksessa tulee kertoa, tapahtuuko toiminta paikallisesti, seudullisesti vai koko hyvinvointialueen alueella.

Näitä asioita tuettavalta toiminnalta edellytetään

Järjestöavustusta myönnetään toimintaan, joka kuuluu hyvinvointialueen toimintakentälle. Rajanvedosta kuntien tukemien toimintojen ja hyvinvointialueen tukevien toimintojen välillä neuvotellaan säännöllisesti alueen kuntien ja järjestöjen kanssa.

Avustuksen saamisen edellytyksenä on myös, että toiminta tukee hyvinvointialueen strategian, talousarvioin toiminnallisten tavoitteiden tai hyvinvointisuunnitelman tavoitteiden saavuttamista sekä tukee, täydentää ja tekee yhteistyötä hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden tai pelastuspalveluiden kanssa.

Toiminta voi olla paikallista, seudullista tai koko hyvinvointialueen alueella tapahtuvaa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus tekee päätökset myönnettävistä toiminta-avustuksista tammikuun loppuun 2023 mennessä.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos