Perusopetuksen oppilasmäärä pudonnut Jämsässä kymmenillä vuoden takaisesta, lukio-opiskelijoiden määrä kasvanut

Tilastointipäivä on 20. syyskuuta.

Jämsän perusopetuksessa on tänä vuonna vähemmän oppilaita kuin vuotta aiemmin. Kuvituskuva on otettu Juokslahden koululla muutama vuosi sitten.

26.12.2022 9:00

Jämsän perusopetuksessa oli tilastointipäivänä 20. syyskuuta yhteensä 1 721 oppilasta. Määrä on vähentynyt 42 oppilaalla vuoden 2021 tilastointipäivästä.

Jämsän lukiossa oli 245 opiskelijaa, mikä on 32 enemmän kuin edellisvuoden tilastointipäivänä. Kahden tutkinnon suorittajien määrä on vähentynyt hiukan. Aineopiskelijoita oli syyskuussa yhteensä 27, eli kolme opiskelijaa vähemmän kuin edellisenä vuonna.

”Lukiokoulutuksen useita vuosia kestänyt opiskelijamäärän lasku on kääntynyt nousuun ja ennusteen mukaan määrä pysyy nykyisellä tasolla lähimmät vuodet. Perusopetuksen oppilasmäärä sen sijaan jatkaa laskuaan. Toisaalta valmistavan opetuksen oppilasmäärät ovat lisääntyneet keväästä 2022 lähtien. Tällä hetkellä valmistavassa opetuksessa on 80 oppilasta”, johtava rehtori Juha Damskägg sanoo.

Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa opiskeli 370 oppilasta syyskuun 20. päivänä. Tämä on 32 opiskelijaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Musiikkiopiston opetustuntien määräksi arvioidaan tänä vuonna 10 391.

Työväenopiston kursseille osallistui syyslukukaudella noin 1 700 opiskelijaa. Syksyllä 2021 kursseilla oli yhteensä 1 537 opiskelijaa. Kuluvan vuoden aikana opetusta oli arviolta 6 670 tuntia.

Tilastointipäivän tiedot tallennetaan vuosittain Koski-palveluun, joka on Opetushallituksen ylläpitämä valtakunnallinen opetuksen ja koulutuksen tietovaranto sekä erillisiä kansallisia opinto- ja tutkintotietoja sisältäviä rekistereitä yhteen kokoava luovutuspalvelu. Koski-palvelu on perustettu vuoden 2018 alussa.

Tiedot musiikkiopiston ja työväenopiston opiskelijamääristä toimitetaan Tilastokeskukselle.

Lähde: Jämsän kaupunki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos