Työttömien työnhakijoiden määrä Jämsässä suhteellisesti suurempi kuin muissa Keski-Suomen kunnissa

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Jämsässä marraskuussa 13,2 prosenttia. Koko maakunnassa luku oli 10,6 prosenttia.

Jämsässä oli marraskuun lopussa suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita verrattuna muihin Keski-Suomen kuntiin.

20.12.2022 11:00

Työttömien työnhakijoiden määrä Jämsässä kasvoi marraskuussa edellisvuoteen ja lokakuuhun verrattuna. Jämsässä oli marraskuun lopussa yhteensä 1 112 työtöntä työnhakijaa, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 1 055. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi lokakuusta 41 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus oli Jämsässä kuun lopussa 13,2 prosenttia. Se on maakunnan korkein luku marraskuun tilastoissa. Koko Keski-Suomessa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,6 prosenttia.

Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli marraskuun lopussa Jämsässä 31 henkilöä. Avoimia työpaikkoja oli kuun lopussa 86 kappaletta. Se on 25 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuhmoisissa vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin viime vuoden marraskuussa

Kuhmoisissa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuodentakaisesta viidellä henkilöllä. Marraskuun lopussa Kuhmoisissa oli 90 työtöntä työnhakijaa ja heidän osuutensa työvoimasta oli 11,4 prosenttia. Kuun lopussa Kuhmoisissa oli avoinna 12 työpaikkaa, kun viime vuonna samaan aikaan niitä oli auki 18.

Lähde: Keski-Suomen työllisyyskatsaus, Pirkanmaan työllisyyskatsaus

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos