Yli 75-vuotiaiden jämsäläisten pihaliittymien aurausvallien poisto alkaa vuodenvaihteen jälkeen

Aurausvallien poistaminen ei edellytä kiinteistön omistajalta yhteydenottoa.

Jämsän kaupungin katuverkon alueella on noin 650 kiinteistöä, joita aurausvallin poistaminen koskee.

22.12.2022 10:00

Yli 75-vuotiaiden jämsäläisten pihaliittymien auraus käynnistyy ensi vuoden puolella.

Aurausvallien poistaminen aloitetaan aikaisintaan 1. päivä tammikuuta. Pihaliittymiin syntyvien vallien auraus toteutetaan yli 75-vuotiaille asukkaille, jotka eivät asu yksityisteiden tai valtion teiden varrella.

Jämsän kaupungin katuverkon alueella on noin 650 kiinteistöä, joita aurausvallin poistaminen koskee. Tiedot on kerätty KuntaNet-rekisteristä 19. joulukuuta. Seuraavan kerran tietoja tarkastetaan helmikuussa.

Aurausvallin poistotyö pyritään suorittamaan katujen auraustyön etenemisen mukaisesti, työn siis suorittavat kadun kunnossapidosta vastaavat urakoitsijat. Aurausvallin poistaminen ajoitetaan kuitenkin niin, että katujen liikenneturvallisuus ei saa vaarantua. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi runsaan lumisateen aikana voi aurausvallin poistamisessa esiintyä viivettä.

Työ sisältää vain aurausvallin poistamisen. Liittymän liukkauden torjunta ja pihojen auraus kuuluvat edelleen kiinteistön omistajalle.

Yli 75-vuotiaiden pihaliittymien vallien auraus ei edellytä kiinteistön omistajalta yhteydenottoa eikä erillistä tilausta.

Jämsän kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa talousarvion käsittelyn yhteydessä, että talousarvioon lisätään määräraha yli 75-vuotiaiden pihaliittymiin syntyvien vallien auraukseen.

Lähde: Jämsän kaupunki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos