Aluehallitus valitsi Keski-Suomen hyvinvointialueelle johtajaylilääkärin

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkärin virkaa haki neljä henkilöä.

21.12.2022 10:49

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus valitsi johtajaylilääkärin virkaan lääketieteen tohtorin Heikki Miettisen. Miettinen on kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri ja sisätautiopin dosentti Kuopion yliopistossa, ja hänellä on eMBA tutkinto.

Miettinen toimii tällä hetkellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin va. johtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä ja KYSin sairaalajohtajana. Miettisellä on pitkä ja monipuolinen johtamiskokemus. Hän on hakijayhteenvedon, haastattelun ja kokonaisarvion perusteella ansioitunein hakija.

Johtajaylilääkärin tehtävä on uusi hyvinvointialuetasoinen tehtävä. Johtajaylilääkäri toimii hyvinvointialueen terveydenhuoltolainmukaisena vastaavana lääkärinä. Johtajaylilääkärin tehtävään kuuluu edistää laaja-alaisesti palvelujen ja ammattiryhmien välistä yhteistyötä sekä kehittämistä. Lisäksi johtajaylilääkäri edistää oman alansa koulutusta ja ammatillista kehittymistä sekä ylläpitää oppilaitosyhteistyötä. Johtajaylilääkäri on hyvinvointialueen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden johtoryhmän jäsen.

Johtajaylilääkärin tehtävä oli ulkoisessa hakumenettelyssä ajalla 16. marraskuuta– 2. joulukuuta. Virkaan haki neljä henkilöä. Kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusehdot ja heidät kaikki haastateltiin.

Johtajaylilääkärin viran koeaika on kuusi kuukautta ja kokonaispalkka on 12 000 euroa kuussa. Lisäksi aluehallitus valitsi johtajaylilääkärin virkaan varalle Jyrki Jalkasen.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos