Vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten omavastuuseen määräaikainen hinnanalennus – Astuu voimaan tammikuun alussa

Kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvan omavastuun hinta laskee 10 prosenttia Keski-Suomen hyvinvointialueella tapahtuvissa kuljetuspalvelumatkoissa tammi–hutikuun aikana tehtävissä matkoissa.

27.12.2022 6:00

Keski-Suomen hyvinvointialueella tulee vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten omavastuun hintaan alennus ensi vuoden alkuun 1. tammikuuta–30. huhtikuuta väliselle ajalle joukkoliikenteen vapautuessa arvonlisäverosta määräajaksi. Kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvan omavastuun hinta laskee 10 prosenttia Keski-Suomen hyvinvointialueella tapahtuvissa kuljetuspalvelumatkoissa kyseisenä aikana.

Hintojen alennus huomioidaan omavastuun laskutuksessa.

Alennus perustuu Suomen hallituksen päätökseen

Suomen hallitus on vuoden 2023 talousarvioneuvotteluissa hakenut keinoja kotitalouksien ostovoiman parantamiseksi voimakkaan inflaation aikana. Henkilökuljetusten kuluttajahintojen alentamiseksi ja kotitalouksien ostovoiman parantamiseksi kotimaan henkilökuljetukset on vapautettu tammi–huhtikuun aikana määräaikaisesti verosta.

Mitä ovat vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut

Vaikeavammainen henkilö voi saada vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita. Henkilöllä on pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia liikkumisessa, eikä hän voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Matkoja voidaan myöntää muun muassa asioimiseen, työssäkäyntiin, opiskeluun tai jokapäiväiseen elämään liittyviin matkoihin yksilöllisen tarpeen mukaan.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue

Lue lisää: Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetuspalveluiden tuottajat on nyt valittu – Asiakas voi jatkossa valita kummalta palvelutuottajalta tilaa kuljetuksen

Lue lisää: Aulis ja Pirkko odottivat kaupan pihassa VPL-kyytiä yli 1,5 tuntia, eikä se tullut sittenkään – Näin välityskeskus, taksiyrittäjä ja kaupunki näkevät kuljetusten toimivuuden

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos