Trafin lupapalvelu paranee vuodenvaihteessa

Tieliikenteen lupa- ja tutkintopalveluiden saatavuus paranee vuodenvaihteessa.

Traficom palvelee monipuolisesti myös sähköisisti, Oma asiointi -palvelussa.

Kuljettajantutkintoihin, ajokortteihin sekä muihin tieliikenteen lupiin ja pätevyyksiin liittyviä palveluita saa vuodenvaihteen jälkeen yhä useammasta Ajovarman palvelupisteestä.

1.1.2023 alkaen jokaisella Ajovarman palvelupisteellä voi suorittaa tieliikenteen ammatillisten pätevyyksien teoriakokeita ja jättää pätevyyksiin liittyviä lupahakemuksia. Myös aukioloaikoihin on tulossa laajennuksia. Palvelupisteitä on yhteensä 96 ympäri Suomea. Palvelupisteiden tiedot löytyvät Traficomin karttapalvelusta.

Myös lupa- ja tutkintopalveluiden asiakaspalvelun palvelunumerot muuttuvat. Traficomin sähköiset palvelut palvelevat vuorokauden ympäri.

Osa tieliikenteen luvista on haettavissa sähköisesti Traficomin Digikaistalta, Oma asiointi -palvelussa voi esimerkiksi tilata uuden ajokortin, hakea ensimmäistä ajokorttia, hakea opetuslupaa, hakea ikäpoikkeuslupaa, korottaa ajokorttiluokkaa, uudistaa päättyvän ajokortin, hakea liikkumisesteisen pysäköintitunnusta ja katsella omia ajo-oikeustietoja ja tulostaa tiedoista ajokorttiotteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos