Näin toimivat Jämsän Terveyden ja Jokilaakson sairaalan palvelut hyvinvointialueella

Hyvinvointialueen toiminnan alkaminen ei ole tuomassa ainakaan alkuvaiheessa muutoksia Jämsän Terveyden ja Jokilaakson sairaalan palveluihin.

30.12.2022 8:00

Jämsän Terveyden ja Jokilaakson sairaalan palvelut säilyvät ennallaan, kun Jämsä 1. tammikuuta siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Myös terveysasemien aukioloajat ja yhteystiedot säilyvät ennallaan.

Terveysasemien yhteinen hoitajapuhelinpalvelu ja ajanvaraus on maanantaista torstaihin kello 8–15.30 ja perjantaisin kello 8–15 numerossa 020 630 6020.

Terveyssovelluksen avulla asiointi onnistuu älypuhelimella joko chatissa tai videovastaanotolla. Ohjeet terveyssovelluksen käyttöön löytyvät Jämsän Terveyden verkkosivuilta.

Kaikki terveys-, hyvinvointi- ja vanhuspalveluiden sekä sairaalan yhteystiedot löytyvät Jämsän Terveyden verkkosivujen palveluesitteestä.

Jämsän ensiapu on edelleen avoinna 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä. Ensiavussa hoidetaan välitöntä ja kiireellistä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja.

Myös Jokilaakson sairaalan palvelut jatkuvat ennallaan.

Keskussairaalatasoista hoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan jatkossa lähetteellä Sairaala Novaan Jyväskylään. Ensihoidon palvelut tuottaa 1. tammikuuta alkaen Keski-Suomen hyvinvointialue.

Virka-ajan ulkopuolinen hammaspäivystys on jatkossa Jyväskylässä. Jos hammaslääkäripäivystystä tarvitsee hammashoitolan aukiolojen ulkopuolella, voi soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117.

Päivystysapu 116 117 on hyvinvointialueen järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu, josta voi kysyä neuvoja äkillisiin terveydellisiin ongelmiin. Päivystysapu palvelee 24/7 maksutta.

116 117:sta saa myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta mahdollisesti päivystyskäyntiä vaativiin vaivoihin, ohjeita itsehoitoon sekä ohjausta sosiaalihuollon palveluiden piiriin.

Päivystysapuun voi soittaa esimerkiksi silloin, kun oma terveysasema on kiinni ja pohtii päivystykseen lähtöä. Palvelu on tarkoitettu kiireellisiin, ei-hätätilanteisiin, erityisesti päivystysaikana.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuille on kerätty kaikki hyvinvointialueen palvelut ja asiointipisteet ja -kanavat.

Jämsän Terveyden sivuille kootaan jatkossakin ajankohtaiset tiedotteet kuntalaisille.

Lähde: Jämsän Terveys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos