Lue tästä jutusta, millaisilla autoilla jämsäläiset huristelevat – Sähkökäyttöiset autot yleistyneet viime vuosina myös Jämsässä, mutta osuus koko autokannasta on edelleen vain parin prosentin luokkaa

Jämsässä on noin 12 100 liikennekäytössä olevaa henkilöautoa. Yksi merkki on selvästi suositumpi kuin muut. Sähkökäyttöisiä autoja Jämsässä on 242 kappaletta, joista täyssähköautoja on 69.

Mitsubishi on Jämsässä yleisin hybridiautojen merkki. Kuorevedeltä lähtöisin oleva vantaalainen Timo Karhumäki (vasemmalla) ajaa merkin Outlander-mallin hybridillä. ”On tullut tavaksi ladata auto samalla kun käy kaupassa. Pikalaturilla saan 25 minuutissa 80 prosenttia akusta ladattua”, autoaan kauppa- ja lounasreissun yhteydessä Jämsän S-Marketilla ladannut Karhumäki kertoo. Kuvassa myös Hallissa asuva isä, Jussi Karhumäki.

6.1. 8:00

Sähkökäyttöisten autojen yleistyminen näkyy myös Jämsässä, vaikka niiden määrä on kaupungissa edelleen pieni koko autokantaan suhteutettuna. Traficomin tilaston mukaan Jämsässä oli syyskuun lopussa liikennekäytössä olevia täyssähköisiä henkilöautoja yhteensä 69 kappaletta ja ladattavia hybridejä 173 kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos