Himoksen joulusesonki antoi aihetta tyytyväisyyteen – Lisää rinteitä pyritään avaamaan vielä tammikuun viikonlopuille

Taloudellisesti epävarmoista ajoista huolimatta laskettelijat löysivät kauden ensimmäisen sesongin aikana Himokselle hyvin.

Rinteisiin riitti Himoksella loppiaisena menijöitä jonoksi asti.

9.1. 13:00

Joulun ja uudenvuoden aatot osuivat tänä vuonna kalenterissa lauantaipäiville, joten arkipyhät eivät juuri tuoneet laskettelijoille ylimääräisiä vapaapäiviä. Joulunajan ja loppiaisviikonlopun väliin kirjattiin Himoksen rinteille kuitenkin noin 28 000 laskettelupäivää.

Kävijämäärässä on pientä laskua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mutta viiden edellisen kauden keskiarvoon verrattuna kasvua on kävijämäärissä noin 20 prosenttia. Kansainvälisten asiakkaiden määrä oli vuodenvaihteen sesongissa alustavien arvioiden mukaan noin 8 prosenttia.

”Kun asiakkaiden ostovoima on kohonneiden elinkustannusten johdosta koetuksella, olemme näihin kävijämääriin varsin tyytyväisiä. Joululta alkava ja loppiaisviikonloppuun päättyvä lomajakso on laskettelukauden ensimmäinen sesonki, ja sen perusteella laskettelijat ovat lähteneet liikkeelle taloudellisesti epävarmoista ja monessa mielessä poikkeuksellistakin ajoista huolimatta”, Himos-Yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala iloitsee.

Himoksella juhlittiin 29. joulukuuta keskuksen 38-vuotisjuhlia muun muassa kisailun merkeissä.

Laskettelukausi käynnistyi itsenäisyyspäivän alla länsirinteillä.

Sesongin aikana Himoksella on ollut käytössä länsirinteillä 13 rinnettä, joista Lumilassa 5 harjoittelurinnettä ja suosittu tuubi- sekä pulkkamäki. Parkkilaskijoille on ollut käytössä lisäksi Murrin Streettis, jossa on eri tasoisia laskulinjoja niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin laskijoille.

Lumetus jatkuu Himoksella edelleen.

Lumetus on parhaillaan käynnissä pohjois-, luoteis- ja siirtymärinteillä. Lisärinteiden avausta tavoitellaan vielä tammikuun tuleville viikonlopuille.

”Tänä vuonna lumetusta on tehty pätkissä, sään vaihdellessa kohtalaisten pakkasten ja lauhojen kelien välillä. Olemme kuitenkin päässeet etenemään hyvin länsirinteiltä kohti pohjoisrinteitä ja lisää rinteitä on laskijoille luvassa, kunhan tehdyt lumet saadaan levitettyä, hissit kalustettua ja rinteet asianmukaisesti merkattua”, Ojala sanoo.

Lähde: Himos-Yhtiöt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos