Hyvinvointialueen ensimmäinen palkkapäivä poiki satoja yhteydenottoja palkkavirheistä – 33 jäi kokonaan ilman palkkaa

Palkkoja maksettiin kaikkiaan reilulle 9 000 vakituiselle työntekijälle, ja hyvinvointialueen mukaan ensimmäinen palkanmaksu sujui ennakoidusti.

Keski-Suomen hyvinvointialueen koko huomioiden ensimmäisestä palkanmaksusta selvittiin maltillisella määrällä ongelmia. Kuvituskuva.

13.1. 18:00

Keski-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen palkanmaksu sujui ennakoidusti, hyvinvointialue tiedottaa. Palkkaa maksettiin perjantaina kaikkiaan reilulle 9 000 hyvinvointialueen vakinaiselle työntekijälle.

Virheitäkin palkoissa oli. Yleisimmät virheet koskivat erilaisia lisiä. Yhteydenottoja palkkavirheisiin liittyen oli tullut perjantaihin aamupäivään mennessä joitakin satoja. Palkka oli jäänyt kokonaan puuttumaan 33 henkilöltä, joista suurimmalle osalle se saatiin maksettua myöhemmin perjantain aikana.

HR-johtaja Riitta Hallbergin mukaan ongelmat johtuivat virheistä pohjatiedoissa sekä siitä, että palkanlaskenta ei ollut saanut kaikkien henkilöiden tietoja ajoissa.

”Laitamme ripeällä aikataululla maksuun puuttuvat palkat sitä mukaa kun saamme ne tietoomme. Korjaamme myös virheelliset palkat ripeällä aikataululla. Työntekijät ovat olleet ymmärtäväisiä korjausten suhteen. Yllätyksiä ei ole tullut, vaan asiat ovat sujuneet ennakko-odotusten mukaan”, sanoo Hallberg.

Hyvinvointialueella on lisäksi kaikkiaan vajaat 2 500 määräaikaista työntekijää, joiden palkkapäivä on 31. tammikuuta.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirtyi henkilöstöä 26 eri organisaatiosta. Hyvinvointialue on Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa on noin 11 500 henkilöä.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos