Viime keväästä lähtien Jämsässä olleet ukrainalaiset Sofiya ja Pavel ymmärtävät ja puhuvat suomea jo häkellyttävän hyvin: ”Haluan aina puhua kavereideni kanssa suomeksi” – He tähtäävät Koto-koulutuksen jälkeen lukioon

Työväenopiston järjestämässä Koto-koulutuksessa on tällä hetkellä 19 yli peruskouluikäistä ukrainalaisnuorta. Koulutuksen tarkoituksena on valmistaa nuoria toisen asteen opintoja varten.

Sofia Sobchuck tuli Ukrainasta Jämsään viime keväänä perheensä kanssa. Hän kertoo viihtyvänsä Jämsässä hyvin. Hänen mukaansa ihmiset ovat hauskoja. Mariupolista Jämsään äitinsä ja isoäitinsä kanssa tullut Pavel Yakimenko kertoo, että hänen mielestään Suomi on kaunis maa. Hän on myös huomannut, että Suomessa opetusjärjestelmä ja terveydenhuolto toimivat eri tavalla kuin Ukrainassa. ”Täällä on hyvällä tavalla erilaista.”

26.1. 11:41

Viime keväänä Jämsään Ukrainasta tulleet Sofiya Sobchuck, 17, ja Pavel Yakimenko, 18, toivottavat Jämsän lukion aulassa reippaasti hyvää huomenta. He toivovat, että keskustelua käydään suomeksi ja vaihdetaan englantiin vasta, kun on pakko.

”Kyllä nyt tuntuu, että ymmärrän jo jonkun verran suomen kieltä, vaikka suomi on tosi vaikeaa”, Sobchuck kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos