Rekka syttyi tuleen Ysitiellä Jämsässä – Lähialueen asukkaita varoitettiin rikkidioksidista, pääradan liikenne pysäytettiin

Jos palo olisi levinnyt rekan kuormatilaan, olisi siellä ollut metallivalmiste muodostanut haitallista rikkidioksidia palaessaan. Pelastuslaitos sai kuitenkin rajattua ja sammutettua palon nopeasti.

29.1. 19:04 | Päivitetty 29.1. 19:36

Jämsässä sattui uhkaava autopalo sunnuntaina illalla. Tampereen suuntaan tietä 9 ajaneen rekan rengas oli räjähtänyt ja aiheuttanut palon vetoautoon. Tulipalo uhkasi levitä kuormatilaan, jossa ollut metallivalmiste olisi palaessaan muodostanut haitallista rikkidioksidia.

Onnettomuus sattui Paviljongintien kohdalla, ja pelastuslaitos varoitti lähialueen asukkaita suojautumaan sisätiloihin. Myös pääradan junaliikenne pysäytettiin 15 minuutin ajaksi Jämsän ja Oriveden välillä, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kimmo Voutilainen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 18.05. Palo saatiin rajattua nopeasti pelastuslaitoksen saavuttua paikalle. Noin kello 19 palo oli sammutettu ja suojautumiskehotus purettu ja pääradan liikenne kulki taas normaalisti.

Rekan kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi. Valtatien toinen kaista oli suljettu noin tunnin ajan, ja paikalla oli liikenteenohjaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos