UPM:n Jämsänkosken tehtaalta lomautetaan kahdeksi viikoksi noin 250 työntekijää

Helmikuun alussa päättyneiden muutosneuvotteluiden tuloksena UPM voi lomauttaa henkilöstöään tänä vuonna kaikkiaan 90 päiväksi.

7.2. 12:09

UPM:n Jämsänkosken paperitehtaan Specialty Papers -liiketoiminnan työntekijät lomautetaan kahdeksi viikoksi 20. helmikuuta alkaen.

Lomautus koskee kaikkia henkilöstöryhmiä. Specialty Papers -liiketoiminnan puolella on Jämsänkoskella noin 210 työntekijää ja 40 toimihenkilöä.

Lomautusten taustalla ovat helmikuun alussa päättyneet muutosneuvottelut, joiden tuloksena henkilöstöä on mahdollista lomauttaa tämän vuoden aikana kaikkiaan 90 päiväksi.

”Kyllähän tämä on markkinatilanteesta ja sen epävarmuudesta johtuva tilanne. Uskomme kuitenkin, että pitkällä aikavälillä Specialty Papersin tuotteet tulevat kasvamaan”, tehtaanjohtaja Kari Isokääntä sanoo.

Specialty Papers valmistaa tarran tausta- ja pintapaperia sekä pakkauspaperia.

Jämsänkosken PK6:lla työskenteleviä Communication Papersin työntekijöitä ei ainakaan tässä vaiheessa olla lomauttamassa. Päällystämättömän aikakauslehtipaperin ja sanomalehtipaperin valmistuksessa on noin 150 työntekijää.

”Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, eikä lomautusilmoituksia ole annettu. Mutta jos tilanne markkinoilla voimakkaasti muuttuu, meillä on mahdollisuus reagoida siihen”, tehtaan Communication Papers -liiketoimintaa johtava Jari Mäki-Petäys sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos