Uusi tutkimuksen, kehityksen, koulutuksen ja innovaatioiden neuvottelukunta aloitti hyvinvointialueella

”Kansainvälisestikin ainutlaatuinen alusta tutkimustyölle ja tutkimustulosten siirtämiseen käytäntöön”, arvioi Jyväskylän yliopiston rehtori.

16.2. 10:00

Keski-Suomen hyvinvointialue on koonnut tutkimuksen, kehityksen, koulutuksen ja innovaatioiden edistämiseksi uudenlaisen neuvottelukunnan. Se tuo saman pöydän ääreen sekä hyvinvointialueen päättäjiä että Keski-Suomen tutkimusta, kehittämistä, koulutusta ja innovaatioita edistäviä organisaatiota.

Neuvottelukunnassa on mukana hyvinvointialuevaltuutettuja sekä johtotason toimijoita Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistosta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Keski-Suomen liitosta ja ely-keskuksesta sekä toisen asteen oppilaitoksista.

”Hyvinvointialueen rahat saadaan riittämään, jos saamme nykyisillä voimavaroista enemmän hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta keskisuomalaisille. Tähän tarvitsemme kumppaneita ja uutta tietoa sekä tutkimusta. Haluamme tukea tätä kautta myös henkilöstömme osaamista ja koulutusmahdollisuuksia. Tutkimus- ja kehittämistyössä toimimme yhteistyössä itäisten hyvinvointialueiden Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan kanssa. Olemme aloittaneet jo yhteistyökeskustelut”, aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula (kesk) kertoo.

Jyväskylän yliopiston rehtorin Keijo Hämäläisen mukaan Jyväskylän yliopisto on innolla lähdössä mukaan kehittämään yhdessä hyvinvointialueen kanssa sen toiminnan tutkimusperäistä kehittämistä ja uudistumista.

”Yhteistyö tarjoaa kansainvälisestikin ainutlaatuisen alustan tutkimustyölle ja tutkimustulosten siirtämiseen käytäntöön ja kansalaisten hyvinvoinniksi nopealla aikataululla”, Hämäläinen sanoo.

TKKI-neuvottelukunnan tehtävänä on toimia aluehallituksen neuvoa antavana elimenä tutkimuksen, osaamisen ja koulutuksen roolin sekä tulevaisuuden ennakoinnissa. Neuvottelukunta edistää aloitteillaan ja lausunnoillaan hyvinvointialueen toiminnan tavoitteellista kehittämistä, tietoon perustuvaa toimintaa sekä yhteistyötä ja kumppanuuksia tutkimuksen, korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten sekä elinkeinoelämän kanssa.

Fakta

Tutkimuksen, kehityksen, koulutuksen ja innovaatioiden (TKKI) neuvottelukunnan kokoonpano

Aluevaltuutetut: Pekka Neittaanmäki (kesk, neuvottelukunnan puheenjohtaja), Jani Kokko (sd, neuvottelukunnan varapuheenjohtaja), Sonja Aukee (kok), Anna-Kaarina Autere (vihr), Matleena Käppi (vas).

Tutkimuksen, korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten sekä elinkeinoelämän edustat: Keijo Hämäläinen (rehtori, Jyväskylän yliopisto), Jussi Pihlajamäki (dekaani, Itä-Suomen yliopisto, Terveystieteiden tiedekunta), Vesa Saarikoski (rehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu), Anssi Tuominen (kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradia), Marjo-Riitta Vainio (työelämäpalveluiden koulutusjohtaja, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto), Pekka Hokkanen (maakuntajohtaja, Keski-Suomen Liitto), Sanna-Mari Jyräkoski (toimitusjohtaja, Keski-Suomen yrittäjät), Pirkko Melville (elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja, ely-keskus).

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos