Jämsässä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta laski tammikuussa hieman, mutta ei edellisvuoden tasolle

Työttömien työnhakijoiden määrä laski tammikuun lopussa verrattuna joulukuun loppuun, mutta lisääntyi verrattuna vuodentakaiseen.

21.2. 8:53

Jämsässä oli tammikuun lopussa yhteensä 1 164 työtöntä työnhakijaa. Se on 23 henkilöä enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta 16 henkilöä vähemmän kuin joulukuussa. Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli 60.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Jämsässä 13,8 prosenttia, kun koko Keski-Suomessa osuus oli 12 prosenttia. Joulukuun lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Jämsässä 14 prosenttia.

Jämsässä oli tammikuun lopussa 185 avointa työpaikkaa. Se on 41 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, jolloin avoimia paikkoja oli tarjolla 312 kappaletta.

Vähiten työttömiä työnhakijoita oli Keski-Suomessa Muuramessa (7,5 prosenttia) , Kyyjärvellä (8,9 prosenttia) ja Toivakassa (9 prosenttia). Jämsää kurjempi tilanne työttömien työnhakijoiden osuudella mitattuna oli vain Kannonkoskella (14,2 prosenttia), Kivijärvellä (18,1 prosenttia) ja Saarijärvellä (14,4 prosenttia).

Lähde: Työllisyyskatsaus, Keski-Suomen ely-keskus

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos