Rautatiealan sovintoesitys on hyväksytty – JHL:n lakko peruuntuu

Rautatiealan yhden työriidan osapuolet antoivat keskiviikkona vastauksensa sovintoehdotukseen.

Raideliikennettä uhkaavat ensi viikolla RAU:n ja JHL:n lakot, jos sovintoja ei synny sitä ennen. Kuvassa junia Helsingin päärautatieasemalla.

2.3. 9:57

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palvelualojen työnantajat Palta vastasivat torstaina aamuyhdeksältä valtakunnan­sovittelijan antamaan sovintoehdotukseen rautatiealan työriitaan.

Sopimusosapuolet hyväksyivät rautatiealan työehtosopimusta koskevan valtakunnansovittelijan eilen antaman sovintoehdotuksen, tiedottaa valtakunnan­sovittelijan toimisto viestipalvelu Twitterissä.

6. maaliskuuta alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu JHL:n osalta. JHL:n lakko olisi koskenut esimerkiksi henkilöliikenteen ja lähiliikenteen ratapihatoimintoja, kunnossapitoa, ratojen rakentamista ja kunnossapitoa, metro­liikennettä Helsingissä sekä raitioliikennettä Helsingissä ja Tampereella.

Kuvailtiin siedettäväksi

JHL:n ja Paltan välinen sovintoehdotus annettiin keskiviikkona. Samalla soviteltiin rautatiealalla myös Rautatiealan unionin (RAU) ja Paltan työriitaa.

Raideammattilaiset JHL:n neuvottelupäällikkö Teppo Järnstedt kuvaili sovinnon saavuttamisen jälkeen torstaiaamuna tulosta ”siedettäväksi.”

”Hyvänä asiana voi pitää, että nyt palkkaliitteessä 4 olevien raitiovaunukuljettajien, metrojunakuljettajien ja kaupunkiraideliikennekuljettajien palkkaukseen liittyvät vinoutumat on saatu korjattua järjestelyerällä, joka on 207 euroa ohjekuukausipalkkoihin sopimuskauden aikana”, sanoi Järnstedt.

Palkkoja korotetaan kahden vuoden aikana yhteensä kuusi prosenttia.

Varoittanut toisesta lakosta

Raideliikennettä uhkasi ensi viikolla JHL:n lakko, jos sovintoa ei olisi syntynyt sitä ennen. Maanantaina olisi alkanut viiden päivän lakko, ja toinen lakko olisi ollut tiedossa 13.–17. maaliskuuta.

RAU on varoittanut lakosta 6.–10. maaliskuuta ja 13.–17. maaliskuuta. RAU:n osalta neuvottelutuloksesta ei ole tiedotettu. RAU:n osalta lakko koskisi rautatieliikenteen veturimiesten työehtosopimuksen alaisia tehtäviä. Lakko koskisi myös asiakaspalvelua, liikenteenhoitoa ja -ohjausta sekä hallinnollisia ja muita toimistotehtäviä.

Jos molemmat lakot olisivat toteutuneet 6. päivästä alkaen, käytännössä koko junaliikenne olisi pysähtynyt. VR olisi joutunut perumaan kaikki kauko- ja lähijunat, ja myös tavaraliikenteen junat oltaisiin peruttu yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos