Jämsän asumisen palveluita kehitetään alkuvuonna käynnistyneen hankkeen turvin – Tavoitteena tehdä Jämsään muuttaminen ja kaupunkiin sijoittuminen mahdollisimman helpoksi

Hankkeen kokonaisrahoitus on liki 600 000 euroa.

SASU-hankkeen tavoitteena on saada Jämsän seudulle uusia yrityksiä, työpaikkoja ja Jämsään siirtyvää työntekoa.

15.3. 8:37

Vuoden 2023 alussa alkanut SASU-hanke on hyvässä vauhdissa.

”SASU, eli Sujuvan asumisen palvelut -hanke, kehittää hyvää muuttajakokemusta, pyrimme tekemään Jämsään muuttamisen ja tänne sijoittumisen mahdollisimman helpoksi esimerkiksi asumisenpalveluja kehittämällä”, hankkeen projektipäällikkö Piritta Koskinen kiteyttää.

Uudelle paikkakunnalle muuttaessa vastaan tulee paljon selvitettäviä asioita, ja toiveissa on, että kaupunki voisi tukea ja auttaa tässä tilanteessa mahdollisimman paljon.

”Hanke kehittää kaupungin kykyä palvella asiakkaita ja tukee yhteistyötä muiden asumisen toimijoiden kanssa. Toki näin alkuvaiheessa aikaa menee palveluiden nykytilanteen hahmottamiseen ja kehittämistä vaativien asioiden löytämiseen.”

Yhden luukun palvelumalli

Ideana on, että riippumatta siitä, mitä kautta asiakas ottaa yhteyttä, asiointi olisi mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta.

”Digitaalinen palvelualusta, tai digitaalisuuden hyödyntäminen ylipäätään, on ajatuksissa. Se voisi olla esimerkiksi jokin sovellus, jonka kautta tietoa saisi mahdollisimman kätevästi. Tavoitteena on yhtä lailla se, että asiakkaan asia hoituisi puhelimitse tai asiointipisteellä mahdollisimman nopeasti, jopa yhdellä kertaa. Asiakaslähtöisyys on ensisijainen juttu”, Koskinen kommentoi.

Lue lisää: Äkillisen rakennemuutoksen Jämsä-pakettiin kuuluvalle SASU-hankkeelle rahoitus – Tavoitteena saada seudulle uusia yrityksiä ja työpaikkoja

Uutta työtä, yrittäjyyttä ja yritystoimintaa

Hankkeen avulla tavoitellaan uusia yrityksiä, työpaikkoja ja ylipäätään työn tekemistä Jämsään. Samalla selvitellään, millaisia vetovoimatekijöitä Jämsässä on, mitkä ovat ne syyt miksi tänne kannattaa muuttaa tai vaikkapa perustaa yritys, ja millaiset arvot ja tekijät ylipäätään vaikuttavat paikan valintaan. Vetovoimatekijöitä halutaan nostaa esiin muun muassa viestinnän avulla. Viestintä onkin olennainen osa hanketta.

”Jämsää vetovoimaisena monipaikkaisen asumisen ja työnteon kaupunkina on tärkeää tuoda esiin. Ja onhan täällä myös monia hienoja vapaa-ajan mahdollisuuksia. Täällä on hyvä asua, elää ja tehdä työtä.”

Hankkeen ensimmäinen hankinta on työn alla. Se liittyy Jämsän alueen rakennuskantaan ja maankäytön nykytilaan sekä niiden tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

"Pyrkimys on löytää mahdollisuudet uudistumiseen. Tavoitteena on muun muassa edistää rakennuskannan päivittämistä tai käyttötarkoituksen muutosta.”

Asukkaat mukana

Asumisen palveluja halutaan kehittää asiakaslähtöisesti, joten luvassa on esimerkiksi työpajoja ja avointa keskustelua.

”Tavoittelemme aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden välillä, dialogi on tärkeää. Uskon, että yhdessä toimien voidaan luoda esimerkiksi uusia liiketoimintamahdollisuuksia.”

Hankkeen aikana syntyy myös tietoa Jämsän kaupungin vuoden 2030 asumisohjelmaan. Asumisen tulevaisuus ja uudet innovaatiot, kuten erilaiset liikenneratkaisut kulkevat matkassa mukana.

Vuoden 2025 loppuun saakka kestävä SASU-hanke liittyy äkillisen rakennemuutoksen Jämsä-pakettiin. Sillä on Keski-Suomen liiton myöntämä rahoitus Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahasta (AKKE). Hankkeen kokonaisbudjetti on 589 570 euroa, josta Keski-Suomen liiton myöntämän rahoituksen osuus on 471 656 euroa.

Lähde: Jämsän kaupunki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos