Kaupungin ja Gradian välinen sopimuskiista etenemässä hallinto-oikeuteen – Kuntayhtymä kiistää sopimusrikkomukset ja kaupungin vaatimukset

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia päätti viime vuoden lopulla yt-neuvottelujen tuloksena lakkauttaa opintolinjoja Jämsässä. Jämsän oppilaitos menetti myös itsenäisen asemansa. Jämsän kaupunki katsoo, että koulutuskuntayhtymä toimi asiassa sopimusten vastaisesti.

17.3. 10:00

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että se valtuuttaisi Suomen Hankintajuristit Oy:n jättämään Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen hakemuksen Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian päätöksiin liittyvässä hallintoriita-asiassa.

Gradian hallitus ja valtuusto päättivät viime vuoden lopulla kuntayhtymän yt-neuvottelutuloksen vahvistamisesta ja siihen perustuvista muista toimenpiteistä. Jämsän kaupunki katsoo, että päätökset rikkovat kuntayhtymän ja kaupungin välille solmittua perus- ja järjestämissopimusta.

Kaupunki lähetti joulukuussa kuntayhtymälle kirjelmän, jossa ilmoitettiin sopimusrikkomuksesta ja vaadittiin kuntayhtymää kumoamaan sopimusten vastaiset päätökset. Vastauksessaan kuntayhtymä kiisti sopimusrikkomuksen ja vaatimukset. Asiassa on siten haettava hallinto-oikeuden ratkaisua.

Hallintoriita on asia, joka koskee sellaista julkisoikeudellista velvoitetta tai oikeutta, josta viranomainen ei voi yksipuolisella päätöksellään määrätä. Hallintoriita tulee vireille hakemuksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos