Vesi liikelaitoksen johtokunta päätti laskujen perintäkäytäntöjen muuttamisesta – ”Tilanne ei muutu mitenkään niillä asiakkailla, jotka oikeasti haluavat maksaa vesimaksunsa”

Pelkkä Vesi liikelaitokselta tullut maksumuistutus ei ole kaikkien laskunsa maksamisen unohtaneiden asiakkaiden kohdalla riittänyt suorituksen saamiseen.

Liikelaitoksen johtokunta päätyi muuttamaan laskujen perintäkäytäntöjä pitkän keskustelun päätteeksi.

17.3. 16:00

Jämsän Vesi liikelaitoksen johtokunta päätti keskiviikon kokouksessaan muuttaa perintäkäytäntöjään tapauksissa, joissa asiakas jättää laskunsa maksamatta.

Maksumuistutus ei saa kaikkia asiakkaita huolehtimaan laskunsa maksamisesta. Asiakkaita on tällöin jouduttu uhkaamaan perintätoimistolla ja veden katkaisulla.

”Käytännössä on huomattu, että veden katkaisun tai perintätoimistolta tulleen kirjeen kaltaiset konkreettiset toimet herättävät laskun maksamisen unohtaneen asiakkaan paremmin kuin pelkkä vesilaitoksen lähettämä maksumuistutus. Laskuja on silti mennyt myös ulosottoon”, Vesi liikelaitoksen vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen kertoo.

Jatkossa prosessi muuttuu nykyiseen verrattuna niin, että kirje perintätoimistolta lähtee ensin, ja vesien katkaiseminen on vasta viimeinen keino.

Arvosen mukaan vesien katkaisu on ajallisesti pitkä prosessi ja osalle asiakkaista kertyy maksamattomia vesilaskuja sen vuoksi pahimmillaan usean kuukauden ajalta. Velan määrän kasvaminen tekee avoinna olevien laskujen maksamisesta aina vain haastavampaa.

Toisaalta jos veden tulo joudutaan katkaisemaan, peritään venttiilin sulkemisesta ja uudelleen avaamisesta taksan mukaiset laskut, eli 100 euroa kerralta.

”Tilanne ei muutu nykyisestä mitenkään niillä asiakkailla, jotka oikeasti haluavat maksaa vesimaksunsa. Jatkossakin on mahdollista laatia maksusuunnitelma suoraan vesilaitoksen kanssa, vaikka se edellyttääkin asiakkaalta omaa aktiivisuutta ja yhteydenottoa Jämsän Veden laskutukseen ennen maksun erääntymistä. Kun maksumuistutus tulee perintätoimistolta, voidaan maksusuunnitelma tehdä vain perintätoimiston kanssa”, Arvonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos