Riikka Purra veti väkeä teltalle – Viimeaikaiset gallupit lupaavat perussuomalaisille hyvää vaalimenestystä: ”Gallupit eivät kuitenkaan äänestä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vieraili Jämsässä perjantaina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vieraili perjantaina Jämsässä. Make Tikkasen (keskellä) avustaja Anneli Nulpponen (oik.) esitti Purralle huolensa VPL-kyydeistä, jotka eivät Nulpposen kokemuksen mukaan toimi lainkaan.

18.3. 16:00

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra veti perjantaina päivällä väkeä Jämsän S-Marketin edustalle. Purra oli tyytyväinen, että ihmiset olivat lähteneet liikkeelle keskellä arkipäivää.

”Jämsässä oli oikein hyvä vaalitunnelma. Keskustelua käytiin monista eri aiheista. Yleensä riippumatta siitä, missä päin Suomea ollaan, samat teemat nousevat esiin. Tälläkin kertaa ihmiset halusivat keskustella toimeentulosta, maahanmuutosta ja sote-asioista.”

Vaalit häämöttävät nurkan takana, ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona. Purra kertoo, että tunnelma vaalien lähestyessä on hyvä ja jännittävän kutkuttavakin.

”Koskaan aiemmin perussuomalaisten lähtökohdat tässä vaiheessa ennen vaaleja eivät ole olleet yhtä hyvät kuin nyt, jos gallupeja uskotaan. Se tietenkin antaa kaikille lisää intoa. Gallupit eivät kuitenkaan äänestä. Onkin tärkeä muistuttaa ihmisiä siitä, että he käyvät myös antamassa sen äänensä, mielellään jo ennakkoon.”

Riikka Purra muistuttaa, että demokratiassa valta on kansalla ja äänestäjillä. Päätökset ja vaihtoehdot ovat kansan käsissä. ”Monet ihmiset tuntuvat olevan vähän apaattisia sen suhteen, että he eivät usko, että vaaleissa voi oikeasti vaikuttaa asioihin. Mikäli haluaa muutosta ja ei ole nykymenoon tyytyväinen, niin sitten pitää äänestää vaihtoehtoa.”

Nuorten suosiossa

Vaalien alla tehdyissä gallupeissa perussuomalaiset on noussut ensi kertaa vaaliuurnille pääsevien nuorten äänestäjien selväksi suosikkipuolueeksi. Esimerkiksi Helsingin Sanomien helmikuun puolivälissä tekemään kyselyyn vastanneista nuorista 28 prosenttia kertoi, että äänestäisi perussuomalaisia, jos vaalit olisi pidetty tuolloin. Toiseksi kyselyssä ylsi sdp, jota olisi äänestänyt 13 prosenttia vastaajista.

Purra uskoo suosion johtuvan siitä, että perussuomalaisten linja ja kärkiteemat vetoavat myös nuoriin ihmisiin.

”Puhumme niistä asioista, jotka ovat heidän omassa elämässään oleellisia. Toinen syy on se, että puhumme politiikkaa ymmärrettävällä kielellä. Saamme siitä aina kiitosta niin nuorilta kuin muiltakin ihmisiltä. Kolmas tekijä on meidän aktiivisuus sosiaalisessa mediassa niissä kanavissa, joissa myös nuoret ovat”, Purra pohtii.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että puolueiden väliset erot ovat Suomessa pieniä, lähinnä politiikan retoriikkaan liittyviä eroja. Perussuomalaisten profiili on selvästi erottua muista. ”Vaaleja ennen puolueet tietysti yrittävät erottua toisistaan. Meidän ei tarvitse siinä ihmeellisempiä temppuja tehdä, sillä linjamme on hyvin selkeä ja tavoitteet avoimia. Imagotutkimusten mukaan nekin ihmiset, jotka eivät ole kanssamme samaa mieltä, osaavat kertoa, mitä me tavoittelemme.”

Talous kuntoon

Yksi perussuomalaisten tärkeimmistä vaaliteemoista liittyy julkiseen talouteen.

”Julkinen talous vaatii selviä korjaustoimia seuraavalla ja seuraavilla hallituskausilla. Olemme sitoutuneet siihen, että talous tasapainotetaan kahden seuraavan hallituskauden aikana. Se edellyttää sitä, että valtion menot laitetaan tärkeysjärjestykseen ja luovumme kovalla kädellä toissijaisista ja jopa haitallisista kuluista.”

Perussuomalaiset ei kohdistaisi säästöjä turvallisuuden- ja hyvinvoinnin sektoreille, kuten hoito- ja opetusalalle tai poliisiin ja maanpuolustukseen.

”Sen sijaan ylipäänsä paisuneeseen hallintoon olemme valmiita kiinnittämään huomiota. Tiedämme, että julkinen sektori on tälläkin hallituskaudella kovasti paisunut ja sieltä on löydettävissä säästöjä.”

Purra ilmoitti jo ennen kuin hänet valittiin puolueen puheenjohtajaksi, ettei hän halua viedä perussuomalaisia hallitukseen, joka ei ole valmis kiristämään merkittävästi Suomeen saapuvaa haitallista maahanmuuttoa.

”Tämä on ainoa virallinen kynnyskysymys, jonka olen ilmoittanut. Se ei tarkoita, etteikö muitakin olisi, mutta tämä on asia, josta olemme eniten eri mieltä muiden puolueiden kanssa.”

Tekemistä riittää myös energiapolitiikassa. Perussuomalaisten mielestä ilmasto- ja energiapolitiikan pitää olla taloudellisesti ja teknologisesti järjellistä ja toteuttamiskelpoista.

”Sitä se ei tällä hetkellä ole. Tärkeämpää nykyhallitukselle ja muille puolueille on ollut pitää kiinni tällaisista varsin abstrakteista tavoitteista, kuten vuosiluvusta 2035. Aika tavalla laput silmillä on menty sitä kohti välittämättä sen seurauksista kotitalouksille ja esimerkiksi vientiteollisuudelle.”

EU-ero ei ajankohtainen

Vuoden 2019 EU-vaaliohjelmassa perussuomalaiset linjasi, että Suomen tulisi pitkällä tähtäimellä erota EU:sta. Seuraava EU-vaaliohjelma julkaistaan ensi vuonna, kun on seuraavat EU-vaalit.

Purran mukaan Suomen ero EU:sta ei ole tällä hetkellä relevantti, sillä se ei ole ajankohtaista eikä Suomen kansa sellaista halua.

”Se on luonnollisesti sanottu tämän kevään aikana jo monta kertaa. Niin kuin Nato-jäsenyydenkin suhteen nähtiin, joskus ne ilmeiset numerot gallupeissa kääntyvät toisiksi hyvinkin lyhyessä ajassa.”

Marko Lampinen halusi päästä kättelemään perussuomalaisten puheenjohtajaa ja onnistui tavoitteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos