Jämsän lukion hakijamäärä harppasi reippaasti ylöspäin – Hakijoita enemmän kuin aloituspaikkoja

Opinnot Jämsän lukiossa kiinnostavat aiempaa useampia.

Toisen asteen yhteishaku päättyi tiistaina. Jämsän lukiossa ensisijaisten hakijoiden määrä on kaikkiaan 111. Määrä on selvästi suurempi kuin aiempina vuosina. Viime keväänä ensisijaisia hakijoita oli 91 ja kaksi vuotta sitten 62.

Jämsän lukiossa on 108 aloituspaikkaa.

Lukioon hakevista entistä suurempi määrä on ilmaissut myös halukkuutensa päästä mukaan Gradian järjestämään urheiluvalmennukseen. Tällä hetkellä urheiluvalmennuksessa on mukana 23 lukion opiskelijaa.

Opiskelijaennusteen mukaan lähivuosina lukion opiskelijamäärä kasvaa nykyisestä 225 opiskelijasta noin 280 opiskelijaan. Varsinaisten lukio-opiskelijoiden lisäksi 24 Gradian opiskelijaa on suorittamassa kahden tutkinnon opintoja, tavoitteena ylioppilastutkinto ammatillisen tutkinnon ohella.

Kahden edellisen kevään tapaan yhdeksännen luokan päättävät oppilaat ovat uuden oppivelvollisuuslain piirissä. Oppivelvollisuus päättyy, kun toisen asteen opiskelija täyttää 18 vuotta.

Lukiokoulutuksessa opintonsa keskeyttäneiden määrä on perinteisesti ollut vähäinen. Suurempi merkitys on oppivelvollisuusiän nostoon liittyvällä maksuttomuudella. Jämsän kaupunki lukiokoulutuksen järjestäjänä hankkii oppivelvollisuuslain piirissä oleville opiskelijoille opiskelussa tarvittavat oppimateriaalit ja kannettavat tietokoneet.

Yhteisvalinnan tulos julkistetaan aikaisintaan 15. kesäkuuta. Tämän jälkeen toisen asteen opintoihin voi hakea vielä Opintopolku-järjestelmän kautta jatkuvassa haussa.

Lähde: Jämsän kaupunki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos